Lilla Krakel Spektakel

Idag har h*n hälsat på flera gånger :) det är ju helt underbart juh. Under massagen på förmiddan började det och sen höll de på ett tag efter de. Ska jag tolka det som att lillis gillar de eller gillar de inte? =) längtar så himla mycket nu efter att se den lilla krabaten i magen. Kan knappt bärga mig till på tisdag.


En annan liten busbebis har flyttat in hos oss nu också. Linda och Junie har anlänt och Tomas berättade stolt i telefon att han både bytt blöja och kläder och gosat J hihi sötnosen då. Bra att han också får lite "träning" kanske ska lura ut honom och provköra vagnen också så kanske jag slipper besluta det där stora frågetecknet på egen hand. Sen vi började kolla barnvagnar är jag mer förvirrad än innan. Finns en helt sjuukt stor djungel av råd och rön bland märken modeller och finesser. Men de ska nog lösa sig till slut, vi har ju nåra månader kvar på oss :)


Det är dags att brassa hemåt och vara ledig i helgen. Underbart!


Äntligen fredag

Idag är det fredag och det kommer bli en bra sådan. Börjar inte förren vid halv 1 och innan det ska jag försöka hinna handla hem lite mat och sen är det massage vid halv 12. Lovely!! Men först lite allmänt runtsurfande och bloggläsande. Såå avkopplande med mitt Söderte i kopper. Mums. sen när jag kommer hem strax efter 7 (supernice arbetsdag) är förmodligen Linda och lilla Junie här. Då blir de mysa av och sen har jag ledig hela helgen.

Jaa en bra fredag framför mig, jag hoppas att ni också får en bra dag!

ge mig


Ge mig Thailand, ge mig Mallis, ge mig sol, ge mig värme och lite färg på min bleka kropp



 



 



Kort arbetsdag

Idag hade jag en kort arbetsdag på 6 timmar. hur skönt som helst. Slutade halv 1. åkte direkt för å kolla på ny lägenhet som tyvärr visade sig vara en liten (eller jag menar 116 kvadrat stor) råtthåla. Visst den hade absolut potential med öppen spis och stooora rum, men nej. Krakel ska inte behöva bo ovanpå en krog och mitt i stan. Nej nej. mot nästa visning bara...

hann med å köpa thaimat med honey och sen skulle han iväg till jobbet. tråkigt att vi jobbar om varann...

måste börja städa idag och göra lite rent å snyggt här hemma inför helgen när syster yster och Junie ska sova här. Wilmer skulle få sova hos mormor och morfar och linda och lilltjejen sover hos mig. Blir supermysigt å få "träna" lite bebis :)

lilla krakel gjorde sig tillkänna idag igen i fikarummet. Det är en så himla häftig känsla. och nu hoppas jag att det är de jag kännt också och att allt är ok med lillis där inne. på tisdag kanske man förhoppningsvis känner sig lite lugnare :) längtar****




Ingen lägenhet

Deppstämning igår här hemma då vi upptäckte att den andra intressenten på lägenhetne också tackat ja, och därmed blev erbjuden den. Blä va tråkigt. Det kändes som om de skulle bli våran och jag hade mer eller mindre redan flyttat dit och satt ute på verandan på baksidan och solade mig i majsolen. Men jaja bara å acceptera att vi faktiskt inte kommer hitta en så fin och fräsch lägenhet typ någonsin. De är så tråkigt, men ska jag vara ärlig så hoppas jag fortfarande att de andra ska komma på att de av någon anledning ångrar sig. ...

Nog om de, idag är en ny dag, en ny vecka för Krakel. Vecka 18 idag. om exakt en vecka blir det ultraljud. Längtar verkligen.

Idag är jag ledig och ska ta en lång promenad och rensa bort lägenhetsdeppet. sen blir de semlor hos Ida och Astrid. Mums


Måndag

Gosh jag är nästan lite spänd och nervös inför imorgon och då vi får veta utfallet om lyan. Kanske inte ens kan hålla mig och ringer och frågar hyresvärden redan idag om någon har lämnat nått svar. Jag kommer bli så himla besviken och det inte blir våran. Jag vet ju att det kan bli så, men jag vill ju så gärna juh. Det låter på Tomas som om han är inne på samma spår som jag (vilket är positivt) men han sa igår. Ja asså även om vi får den måste vi prata igenom de innan vi bestämmer oss 100%  -Ja självklart säger jag då med allvarlig röst. För de måste vi juh!....


Idag är en bra dag. Känner mig pigg och glad och lätt på nått vis, allt känns lätt :) kan bero på att jag har kortdag på jobbet och sen är jag ledig imorrn. Underbart. Ska träffa mina fina vänner och fika med semlor eftersom det faktiskt är semeldagen imorgon. Glöm inte de!


Min mage

Jag tittar ner på min mage och varje gång blir jag glatt överraskad att det börjar formas en kula. Det är lite komiskt faktiskt att magen växer liksom. Och det känns nästan som om jag kan se att den växer. Men än sålänge känns den gullig och det känns mysigt. Kanske blir värre när man tänker - nu får den sluta växa, jag kan inte se mina fötter...haha det visar sig.


Det känns konstigt också att planera saker inför sommaren att tänka på hur stor jag kommer vara då..scary...och att det faktiskt då är såå nära en lite bebis..jag tycker att min moster var så mitt i prick när hon skrev att - vi börjar bli medvetna om att vi är med barn, men inte att vi faktiskt ska få barn. Det finns nog fler än en anledning till att leveranstiden är på 9 månader. Man ska först fatta att man är med barn, som tar cirka halva tiden. Sen ska man förbereda inför barnet och faktiskt fatta att man ska få ett litet knyte. Om man nånsin kommer fatta de INNAN den ligger i famnen. Jaa ni kanske märker att tankarna börjat virvla runt och kanske det är därför som jag är så trött och har ont i huvudet nästa varje dag. Igårkväll somnade jag i soffan vid halv 9. lite trött dårå.


På tisdag får vi besked om lägenheten och på tisdag om en vecka får vi se vårat barn. Jag blir helt pirrig och glad när jag tänker på att vi faktiskt kommer få en första blick på vårat, VÅRAT lilla underverk. Magisk känsla. Går inte att beskriva med ord. Längtar och hoppas att allt kommer att vara bra med lillis krakel spektakel där inne.


Efter UL hade jag tänkt att börja bjuda er på magbilder så ni också kan följa min tillväxt med lillis krakel.


Ha en bra söndag, jag ska hälsa på svärmor och visa upp magen :)


Lördag

Inviger mina nya mammajeans idag, känns helt underbart att ha jeans igen. De va väl sisådär 3 månader sen jag hade ett par som satt skönt  =) i början av graviditeten var jag mest svullen och hade ont i magen och sen när magen började växa var det bara obekvämt med vanliga byxor.


Shoppingen igår gick lite överstyr kände jag när jag kom hem med alla påsar. Men nu har jag köpt 3 par byxor, 2 par jeans och ett par svarta, en jeanskjol me mammamage, och sen blev de en vårkavaj/jacka och en tröja, och en väska, och ett par strumpisar me mammamage...wops. Men förhoppningsvis behöver jag inte köpa fler mammabyxor nu om jag inte skulle svälla massor över höfter och rumpa, men jag har inga sånna planer... ;) det var kul ialf att få shoppa loss lite. Och jättekul å träffas med syster. Bara vi två. Prata och fika och skratta. Måste göras om snart igen. Kanske minus lite shopping och mer fika :) något som jag inte gärna skulle vilja avslöja är att jag har TRÄNINGSvärk i min vänstra biceps av shoppingkassarna från igår...oj va otränad jag är nu.


Inget nytt angående lägenheten. Men det känns lite som varannan dag är jag övertygad om att vi ska ta den om vi får den och nästa dag känner jag..njae kanske inte då. Men just nu har känslan över att vi ska ta den hållit i sig två dagar...(inte för att jag räknar eller typ tänker på det helahela tiden) men jag har inte sagt nått till Tomas, han säger bara. Vi tar de när vi får veta, annars blir du bara så besviken om vi inte får den. Men de kommer ja ju bli ändå...aja, snart får vi veta och då kan vi också ta beslutet. (om att vi ska flytta in :P)


Lycklig

Helt plötsligt när som helst kan jag bara fyllas av en massa lyckliga tankar och jag sitter och småler för mig själv. Det är ju helt underbart juh. Tror att jag börjat känna något slags liv där inne i magen. Men jag kan inte definiera de. Kan vara bubblig mage, och de kan vara lillis som gör cirkuskonster där inne. Det är så himlans spännande :)  

Lägenhetsfrågan är fortfarande spännande då det är en intresserad före oss i kön, som fortfarande inte hört av sig till hyresgästerna som bor där nu...vi satt hemma och räknade på den "enorma" hyran och om vi kommer ha råd osv nu när jag kommer att minska min inkomst med massor av kronor. nu när jag tänker efter så vet jag inte om vi bestämde oss för nått men vi konstaterade ialf att det skulle vara möjligt och helt underbart att få flytta in där till våren. Lillis får eget rum och en massa plats för mamma och pappa :) vi får se, följetången fortsätter..  

Imorgon åker jag till Stockholm och shoppar, underbart. Så trött på alla klänningar och tunikor just nu. Vill ha byxor och jeans, och de ska de bli!! blir en lång dag, hade först tänkt ta tåget 10:42 men de var fullbokat så jag åker redan 8:39. men de blir kul, då hinner jag och linda shoppa en massa, käka lunch och även sitta ner och fika och prata lite, utan att bli störda av kids eller andra människor. Mys.  

Som jag sa tidigare så måste min mage exploderat de senaste dagarna, har fått massa konstiga/luriga blickar på jobbet och många har ställt frågan rakt ut i fikarummet. -Är du med barn? skulle ju va hur kul som helst om jag inte var de...haha nä jag har nog bara ätiti lite mycket och träningen går inge vidare...Tomas kommenterar den varje kväll och imorse när han kom in i sovrummet för att säga hejdå sa han de först till mig och sen stack han in handen och klappade på magen. Så sött :) Men det är ialf så himla skönt nu att illamåendet försvunnit, i helgen mådde jag lite dåligt men då var jag ändå ledig så jag kunde ligga och slappa, men nu går jag mest och myser och kikar ner på magen. Men tankarna finns ändå där - tänk om det skulle visa nått knas på ultraljudet om 2 veckor. nej jag vill inte tänka så. vi får se helt enkelt.  

Ha en bra dag

är kär

om man kan bli kär i en lägenhet så har jag precis förälskat mig i en som jag vill bo i. VILL VILL VILL ha den. Vill ha den. En 4 i ett nybyggt hus, huur fin och fräsch som helst. Ok den var dyr. I dyraste laget, men jag vill så gärna bo där. Tomas är inte omöjlig men de kan hända att det finns dem som är före oss i kön. Å jag vill så gärna juh. ge mig den bara...

Måndag

Idag blir det jobba av. slog mig just att jag inte vart på jobbet på nästan 2 veckor. Oj en vecka sjuk och nåra dagar frisk och ledig.

Har tagit mig ett långt bad och bara tagit det lungt hela förmiddan, känns som om förkylningen aldrig tänkt överge mig dock, så drygt med denna hosta och nästäppa. Men idag ska jag ialf ge mig ut.

På fredag ska jag åka till min syster och shoppa. Längtar massor och jag behöver de verkligen!! Synd bara att jag inte hinner med att gosa med kidsen, men de får bli nästa helg när de kommer till Avesta och hälsar på, blir jättekul.

Nu ska jag sno ihop nå mat och sen göra mig iordning innan jobbet. Konstaterade idag att magen inte går att dölja längre. men de är kul, jag ska framhäva den och vara stolt över den. Tomas tycker den är jättesöt :)

Alla Hjärtans dag

Igår var det alla hjärtans dag och exakt ett år sedan min älskling friade till mig. Helt sjukt vad tiden har gått snabbt. Men det känns så skönt å jag är lyckligast :)

gårdagen var första dagen på en vecka som både jag och tomas kände oss någolunda friska, så vi lagade god mat och myste mest hela dagen.  Eftersom ingen av oss känner att alla hjärtans dag betyder en massa presenter och geléhallon så köpte vi godis och en stor bukett tulpaner...till varann :) Jag älskar tulpaner. nog den finaste blomman...förrutom lilja och solros då kanske..

idag ska jag nog ta mig ut på en liten promme eftersom det ser ut att bli lika fint väder idag som det var igår. blå himmel, några minusgrader och sooool.

imorrn blir de jobb igen, efter några dagar ledigt och en vacka nerbäddad i influensa...känns lite småtungt, men denna vecka går vi in i vecka 17!

det slog mig just

när jag sitter här i soffan och surfar runt och läser bloggar och info att mitt illamående faktiskt är borta. JIPPI kom jag på..haha tänk va konstigt det är att man mår illa hela tiden, och vänjer sig med det, och sen när det bara är på mornarna vänjer man sig med det. och utan att ens tänka på de så har det försvunnit helt :) Lovely.

Idag ska jag ta mig ut i verkligheten. har inget val då vårt kylskåp är helt tomt. Jag har ju inte heller berättat att jag fick sällkap i sjukstugan. Sen i måndags har vi legat här hemma och trängts i soffan och nyst på varann...så jag får dra mig strå till stacken så faktiskt min feber är borta och handla hem lite mat. Blev dock sjukskriven resten av veckan också , jag känner mig inte fit for fight för jobbet än.

kan inte förklara...

hur mycket och hur gärna jag just nu vill sitta på ett plan som tar mig till solen. Där jag kan samla energi, färg och upplevelser (vid havet eller poolen) ska nog försöka mig på en övertalning......



Jag har blivit utmanad

Utmanad av Micha

Så här går utmaningen till:
* Gå till mappen där du har dina bilder
* Gå till sjätte mappen och välj sedan den sjätte bild bilden i den aktuella mappen
* Lägg upp den på din blogg och skriv sedan något om den
* Utmana (sex) andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att de är utmanade



ännu en festkväll i Övik, här är vi antagligen på väg ut på plattan eller nått liknanade :) februari 2007

Eftersom det inte kryllar av människor som jag kan länka och utmana blir de bara dessa 2:

Linda
Maria



kalaset i helgen och snööö

lite bilder från helgen, åså bjuder jag på lite vinterbilder som visar att det har snöat massor här hemma de senaste dagarna :)










































                                                






















nerbäddad

ligger i soffan med datorn i knät. Täcket upp till hakan och sippandes på ännu en kopp te. Läkarbesök inbokat kl 10. skönt å få de överstökat så jag kan komma hem och fortsätta sova i soffan. vaknade halv 7 imorse och det var lika bra att ta sig upp så att jag kunde andas lite bättre.

har surfat runt en massa och är så sugen på att köpa lite fina mammakläder nu så att man kan visa lilla kulan som faktiskt börjat synas nu. hade en kläning på mig i lördags och de flesta blickar fördes direkt dit. det är kul nu när det börjar synas en putande mage och inte bara att jag har känslan över att jag är svullen och småfet ;) vill ha mycke fina mammakäder så att jag känner mig fin :) ska boka tid hos frissan nu också, det är mer än behövligt. vet bara inte riktigt vad jag ska hitta på med håret. Ska jag bli ljus igen eller kanse lite mörkare slingor i...ialf fram till våren så att jag får lite färg i ansiktet...vet inte...men jag vet att jag kommer vilja bli ljus till våren/sommaren ialf. men det är ju nåra månader tills dess :)

imorgon går vi in i vecka 16...tiden går så snabbt. hänger knappt med...

nej back to my the och snart läkaren...

Höstlegender

feberdimman håller i sig, så jag struntande i min tidigare tanken om att inte äta alvedon idag så jag tog en och känner mig faktiskt piggare. låg och såg/slumrande mig igenom höstlegender nyss, asså den filmen är ju helt underbart bra, så sorlig men såå bra!! ska försöka äta nått nu och fortsätta kurera mig så kanske jag slipper sjukskriva mig från jobbet imorron...we´ll see

det är inte sant...

nej jag trodde faktiskt inte att det var sant när jag vaknade i fredags med tokvärk i halsen. -nej jag kan inte bli sjuk IGEN. så jag la mig i soffan och sov och slöade mest hela fredan eftersom jag vill "bota bort" det som var på G...men igår på kalaset hos W kände jag mig mer och mer hängig...proppade i mig en massa alvedon och höll ut, men sen när jag kom hem bäddade tomas ner mig under täcket eftersom jag frös så jag skakade och hostade sönder min hals...och jaa..nu ligger jag här. IGEN. asså helt seriöst vad är det för fel på min kropp. För en månad sedan låg jag här med värsta influensan, och nu är det tydligen dax igen. Hela min kropp väker....jag vet att jag blev sjuk bara för att jag var ledig...man ska inte få vara ledig och bara ha de bra...nej nej sjuk ska man vara... BLÄ

Ledig

Nu har jag vart ledig 1½ dag och det känns redan helt underbart. och så har jag 3½ dag kvar också. så skönt. Z var här igår också och vi tog alla en lång promenad. Riktigt skönt å komma ut och röra lite på sig, har varit obefintligt med rörelse de senaste månaderna...tyvärr, känns i benen idag faktiskt såå otränad är jag numera...efter en promenad...

ikväll kommer en tjej och ska kolla min brudklänning. Tog fram dem precis för en liten besiktning, och den är ju jättejättefin :) känns helt overkligt att det var över ett halvår sen vi gifte oss nu...

nu ska jag fräscha till mig och bege mig ner på stan, känner för att shoppa lite kläder...behöver lite nytt och fräscht!!

tjohopp sålänge

Matvanor

Sedan jag blev med barn har mina matvanor mer eller mindre blivit förändrats helt. Från att ha ätiti nyttigt (okej oftast ialf) med mycket kyckling, fullkorns pasta, bulgur och grönsaker, har jag i princip bara ätiti vitt bröd, vit pasta och fil de senaste 4 månaderna. i början såklart för att jag mådde illa hela tiden och var glad attt jag fick i mitt nått över huvudtaget. Men tanken slog mig nu när jag sitter och äter min kvällsmat. Fil med rice crispies, och 2 skorpor (absolut vita utan fullkorn) med smör och ost. För några månader sedan skulle jag suttit här med kanske en tallrik med fiberhavregryn och ett äpple, nej okej jag överdriver men nått i den stilen. det känns som om grov mat och grova mackor/flingor osv äcklar mig lite. Men jag äter ju fortfarande såklart en massa frukt och havregrynsgröt (fiber faktiskt) så jag får ju i mig lite. Måste bli bättre på att laga nyttig men ändå god mat. Krakel behöver!!

Idag kom Z till oss, han skulle förgylla vår eftermiddag och han och jag låg och sov i soffan i 2 timmar (efter jobbet) innan det var dax för en promme, så jag tomas och z åkte ut till mamma och hämtade sparken och drog iväg på promenad. Hur mysigt som helst att sparka runt i den friska luften.

Ledig nu i flera flera dagar, ska promma mycket, städa här hemma och bara slappa. Huur skönt som helst. Och på lördag är det 3årskalas, världens bästa W fyller år och självklart kommer vi på kalas :)

nu ska jag krypa ner i ett rykande bad och slappa, sen blir det nog en tidig kväll...som vanligt

tjing

Uppe med tuppen

Idag är jag tidig. Men idag är det också tisdag, och det betyder att efter dagens arbetspass som avslutas 12:45 är jag ledig, många dagar!! ända till måndag kl 2 :) en annan sak också - tisdag betyder ny vecka för krakel. Går idag in i vecka 15. helt sjukt vad tiden går och lille/an där inne växer så det knakar. Numera 10 cm lång och en vikt på 50g...

bävade lite för dagens morgon men den har gått riktigt bra faktiskt. Åt mina skorpor lite tidigare än vanligt bara. men sen att jag har lunch vid kvart över 8 får vi se hur det går...illa i guess.

så long...

Jobba helg och bli bjuden på mat

Det är skönt, pappa bjuder på taccos idag. Tyvärr så mår jag lite småstrange i magen (som vanligt) så är ju inte sådär supersugen på mat men äta bör man...

tror jag ska investera i ett par gravidleggings, för de är lite smådrygt när dom sitter på halva magen och spänner åt...krakel säger ifrån!

två dagars jobb till, sen är jag ledig nästan 6 dagar. ska bli helt underbart skönt. Longing

RSS 2.0