Svårt att lyssna på kroppen som säger ifrån

Tänk att det kan vara så svårt att bryta gamla mönster. Solade och badade hos mamma nåra timmar idag också, sen brassade jag hem och började röjja här hemma, tänkte att jag skulle bli klar med min halvfärdiga städning som jag påbörjade häromdagen. Men efter att fått sammandragningar mer eller mindre hela tiden fick jag tinga mig själv att sätta mig ner och vila. Har såå svårt att lyssna på kroppen som säger ifrån. Vill ånga på som förrut, men jag måste inse att jag het enkelt inte kan med det just nu. Magen tar i och är i vägen och jag får nöja mig med att göra så lite som möjligt så jag lämnar de där med städningen ytterligare nåra dagar. Får ta lite varje dag så är de säkert klart till mitten på veckan ;)

Har legat lite i solen nu i 2 dagar men jag kom ju liksom på att jag inte kommer att få någon som helst bränna på baksidan av mina ben eller på ryggen. Haha snyggt med kritvit baksida, men vad ska jag göra? får väl gå runt runt eller stå och sola bak lite. Att ligga på mage och läsa i solen är ju inte riktigt att tänka på nu...

Beställde en skötväska igår, denna blidde de (fint me lite färg till vår annar lite tråkiga färg på vagnen (svart/grå)):



Nu grillas jag snart av datorn, tror jag måste stänga av den ett tag och låta den vila och jag ska skutta in i duschen och svalka av mig.

Soo long

Ont i kroppen

Idag känner jag mig helt slut, kanske blev lite mycket med att tvätta kläder och tvätta fönster igår. Tänkte att jag skulle ta lite varje dag och städa och förbereda inför bebbes ankomst. Men kanske jag ska försöka ta det lite lungt också.

Det är så underbart varmt ute nu också, men jag är inte som vanligt. I vanliga fall skulle jag leta reda på närmsta solstol och dyrka solen mer eller mindre hela dagen. Nu känns det som om jag letar skugga och lite fläktande platser...ska dock försöka få lite färg idag när jag ska chilla hos mamma hela dagen. Vill ju inte vara spökblek hela sommaren. Får skydda magen bara =)

Det känns konstigt att jag inte ska tillbka till jobbet nått mer på länge länge. Kändes jättekonstigt när jag skulle säga hejdå och gå hem i fredags, men helt ärligt vet jag inte om jag skulle orkat nå längre...rikigt skönt är det ialf att veta att jag bara kan göra det som faller mig in resten av tiden innan Lillies kommer.

Nästa helg firar jag och Tomas vår första årsdag, kan inte fatta att det var 1 år sen som vi gifte oss. Känns som om tiden har gått så sjuukt snabbt, och nu har jag ett litet mirakel i magen som sparkar buffar och ständigt påminner mig om att H*n snart är hos oss. Underbart :) Vi ska ialf åka till Sthlm och mysa med syster nästa helg och mamma har erbjudit sig att följa med och vara barnvakt till hennes busungar så att vi kan gå ut och äta och mysa lite extra :) sen tänkte vi ta en sväng i skärgården om det är fint väder, och på hemvägen blir det att åka förbi Ikea och storshoppa till Lillie. Spjälis och lite fina sängkläder ovh liknande. Sen måste vi också hitta ett skötbord på kanske babyland eller liknande och då är de ju perfa att passa på när man är i sthlm :) den här hade vi tänkt oss:




Igår fikade jag med min fina vän Tina, fick jättefina bebigrejjer till Lillie, *tack snälla* de kommer bli en bortskämd liten krabat de där :) det är alltid lika kul å träffas sisådär 2-3 ggr/år och nu blir det nog ingen hemflytt för henne heller, när hon träffat en ny kärlek i London...vi får komma och hälsa på där istället då ;)

nej nu ska jag packa min bikini och bege mig till mamma och solen, ska ringa och väcka lillebror först, han ska också med.

see you later

vändningsförsök, kejsarsnitt och förlossning

Inatt har jag inte sovit många minuter. Har drömt om vändningsförsök och kejsarsnitt. läste en del skräckberättelser på nätet igår om vändningsförsök och de låter inte som någon rolig upplevelse. Och dessutom så lyckas de bara i hälften av fallen. Känns lite småjobbigt fatiskt att inte veta hur det blir, att ställas inför de valet (kanske inte ens frivilligt) att föda genom kejsarsnitt. Har inget emot de men jag vill liksom veta och kunna förbereda mig och ställa in mig på hur det blir...inte vänta i 2 veckor tills nästa BM besök. Men de klart jag kan ju känna själv hur bebbe ligger men om sagt vet man ju inte om vänding med våld kommer funka heller....
Natten blev inte bättre av min förkylning, så nu känner jag mig dåsig och trött, börjar jobba om 2 timmar och solen skiner idag me. Underbart. Synd bara att jag inte får mysa ute i solen istället för att sitta inne och svettas på jobbet. Men vem vet kanske det är min allra sista nästsista dag på jobbet, ever eftersom vi fått veta att det ska varslas på mitt jobb...byebye villan som vi vill köpa säger jag då. Så trist!

Sommar

Solen strålar verkligen och det är hur skönt som helst ute. Jag sitter tyvärr inne och jobbar, iofs bara 2 timmar till idag (efter min rast) och sen är de bara 2 dagar kvar till min semester. Min förkylning vill inte ge med sig, nästan tvärtom att den blir värre. Näsan är helt täppt och rethostan är såå dryg. Känns som om jag flåsar mig igenom dagarna och de blir ju inte bättre när man typ svettas som en galning heller. Men på fredag då är min förkylning borta och min semester kan börja ;)


Jag hoppas på att nästa vecka också ska bjuda på fint väder så jag kan få lite sol på mitt tokbleka skinn. Vet inte om jag någonsin har varit så blek som ja är nu...kanske inte kommer orka pressa i solen som jag brukar men jag har ialf bestämt mig att jag ska få mig lite bränna!! Enligt SMHI ska solen gassa i Avesta på lördag så då ska jag nog boka in solstolen hemma hos mamma och tokpressa ;)


Blev lite småsur på Tomas idag när han ringde, satt på balkongen och ville bara försäkra sig om att det var okej att han drack lite öl med sin bror...jag trodde liksom att vi redan var överens om att han inte skulle dricka mer nu, även om det är ett tag kvar kan han ju faktiskt hålla sig nykter tills bebbe kommer. Tänk om man skulle behöva åka in liksom. Men han tyckte mest att jag var löjlig och att det var långt kvar...blev sur eftersom jag känner att jag inte ska behöva säga och övertala honom till detta. Och om man skulle behöva åka in akut vill man ju inte behöva tänka på vem som kan köra liksom...ne jag blev sur! Obefogat? Jag vet inte...


Var hos barnmorskan idag ialf och allt är bra med Krakel förrutom att H*n verkar ligga bra där inne med rumpan neråt...vänd dig bebis. Hjärtljudet var på 156 slag/minut och mitt blodtryck var bra, 120/65. Fick ställa mig på vågen också och numera väger jag 70 kg. Jag som aldrig har vägt över 60 kg i hela mitt liv...men jag har ju en liten anledning ;)


Jag längtar efter min bebis.


Bara sjukligt trött

Är så sjukt trött just nu, skulle helst av allt vilja borra ner mig i sängen och sova för natten. Men jag har lovat att jag ska väcka Tomas strax efter halv 9 för han ska upp och jobba natt så jag kan inte lägga mig innan de.

Nedräkning på riktigt. Bara 3 dagars jobb kvar nu, sen är de slutjobbat för ett tag!! Soft :)

lite bilder på magen och från Vätternrundan förra helgen


magen vecka 34, sträcken på sidan är märken från linnet


Bröderna Melin i mål




Fika på Omberg






Café två små hus i Motala





Lilla bebis

Bebis är precis så stor som h*n ska vara, väger cirka 2300gram idag :) dock har busbebisen skruvatoch busat hela dagen så jag lnappt kunnat andas, ligga eller sitta, och på ultraljudet så såg barnmosrkan att h*n ligger med huvudet upp och stjärten ner...än finns tid för att vända sig men i vecka 35 vill de att h*n ska börja förbereda sig genom att ligga nedåt med huvudet, om den inte gör de blir de vändningsförsök....nej du lilla busbebis vänd tillbaka dig nu så jag slipper de där!!

min förkylning har satt sig i näsan så jag kan knappt andas, måste ta näsdroppar IGEN fast jag inte vill använda för mycket....

Helgen

Då var midsmmarhelgen över för iår. Spännande att tänka på att nästa år har vi en liten krabat på nästan 1 år som kanske dansar kring midsommarstången :) supermysigt!!

i fredags åkte vi ialf upp till Malung för att fira lite med Tomas föräldrar och bror Olle. kändes lite smådrygt att sitta så länge i bilen, magen tryckte på både här och där men de gick bra till slut. Vi blev bjudna på jordgubbstårta och kaffe när vi kom upp, sen kom faktiskt solen fram em stund och då åkte vi til hembygdsgården för att se lite midsommardans. Tyvärr hade vårt kamenarbatteri redan nu tagit slut så det blev inga bilder. Ska ta lite bilder från de andra sen så ska ni få se äkta dalarnamidsommar :)

när vi kom tillbaka till stugan började vi med maten som bestod av allt som man kan tänka sig under midsommar. mumsigt värre. de andra började väl dricka som smått. de blev en lugn kväll och jag gick väl och la mig vid 11 snåret, orkade liksom inte längre...

midsommardagen började vid halv 7 tiden då de flesta började vakna och redan vid 9 tiden var jag och Tomas ute med båten och njöt av tystnaden och det spegelblanka vattnet. de va jättemysigt men tyvärr lite småkallt.

efter 3 besök på okq8 macken (som låg ca 3 km från stugan och som hade toalett) under lördagen tackade vi för oss och åkte hemåt. Jag tycker verkligen att det är jättemysigt sådär ute i skogen men att sitta ute i de fria för att kissa när magen är typ ganska så stor är ingen lätt match och det var skönt att komma hem och krypa ner i ett varmt bad :)

nu är det bara 4 jobbdagar kvar. Ledig idag också men sen är de riktig nedräkning. Ska bli hel underbart att få vila upp mig och bara ta de lungt och ladda energi. Känner mig trött och samandragningarna kommer allt tätare. Men snart snart får jag bara ta de lungt!

idag ska vi på UL/viktskattning, vilket betyder att vi ska få veta hur stor/liten vår lilla bebis är. Vaknade tidigt i morse och är lite småorolig i magen men jag hoppas at det ska gå bra och Lillis är så stor/liten som h*n ska vara så vi slipper göra om det igen och bära på oro...

Tomas sover fortfarande men solen strålar ute så jag ska sätta mig på balkongen och njuta lite, sen ska jag träffa på Lollo på stan för en fika. Sommaren är här. Njut av solen :)

Midsommarhelg

Hej alla, i helgen är det midsommar och med tanke på vädret så ser det ut att bli en kall och blöt helg...tyvärr. Vi åker upp till stugan i malung för att umgås med Tomas familj och äta god mat. då det är utedass som gäller så hoppas jag på en inte sååå kall helg då jag ska upp x antal gånger under natten för att gå på toa...blir nog bra.

Ställer mig frågan varje dag, kan jag bli större? kan min mage verkligen växa i en månad til? På måndag ska vi på UL och viktskattning för Lillis, då får vi veta hur stor vår lilla skatt är för tillfället  :)



en ny måndag

dax att göra ett litet inlägg och uppdatera lite. Helgen har spenderats i Motala och hurrat på Tomas och bror Johan som cyklat vätternrundan på 30 mil. Riktigt strongt. Jag och Linda kände oss mest trötta efter en heldag på stan med lite shopping och mys ;) skönt att komma hemifrån en stund, men ändå skönt att igårkväll komma hem och krypa ner i sängen och sova!! fick en massa tid att umgås med lilla favoriten Wilmer roo också, alltid lika roligt och mysigt!

förra veckan gjorde vi om i vår hall. Datorn som stod där kastades ut och kvvar blev en nymålad och fin..hall som har plats för både vagnen och bilbarnstolen. perfekt. Jättefint blev de!

annars händer inte så mycket, bara 7 arbetsskift kvar innan jag kan säga goodbye ftill jobbet ör ett tag, känns så nära men ändå så känns de som en evighet kvar...ska ialf bli grymt skönt att få vila upp sig ordentligt och vara ledig innan lillbebbe kommer till oss. idag har jag tvättat alla bäbikläder så de ska vara fräscha och fina att börja användas :) världens minsta strumpor hänger just nu på tork, supersmå å söta..hihi

ska fixa iordning mig lite nu sen ska vi åka och hälsa på bror och mamma och sen ska vi hälsa på hemma hos tomas föräldrar i eftermiddag, är ledig idag ialf. skönt! ska lägga in bilder från helgen ikväll, då kanske jag bjussar på nåra! :)

Fredag

och helgjobb framför mig...men känns helt ok ändå, jobbar korta dagar och så är det ju min sista jobbhelg....på väldigt länge :)

tänkte jag skulle hinna med å sova en stund innan jobbet men jag börjar om en halvtimme så då är de ju ingen idé å slumra in..

klippte mig igår, blev mycket kortare än vad jag hade tänkt och planerat men jag tror jag är nöjd. känns skönt att bli av med allt de där slitna och få en frisyr igen. Tänkte visa men vi har lånat ut våran kamera så de får bli kanske till helgen.

nej kasta mig i soffan nåra minuter sen jobbet

Tiden

Känns som om det är när jag uppdaterar min blog som jag kommer på att tiden går så sjukt snabbt, kom tex precis på att jag missat att ta magbild vecka 31 och vi är idag med raska steg in i vecka 32. helt ofattbart verkligen...

Idag är jag ledig och har tagit sovmorron vilket jag verkligen behövde. Vaknade strax efter 9 och har "bara" varit vaken 1 gång under natten. Såå lovely. Men efter att jag tog tag i disken och röjde runt här hemma är jag helt slut i kroppen. Hade liksom tänkt att jag skulle dammsuga också...får se om jag orkar. om en timme kommer Tomas hem och vi ska på "visning" av förlossningen i Falun. Spännande....skrämmande...OJ snart är vi där...kanske till och med hör eller ser någon stackars kvinna som är mitt i sin förlossning... sen väntar frissan kl 4, ska få en rejäl update av mitt hår, ska nog klippa av de en bit och ljusa upp det rejält till sommaren. Känner att jag behöver fräscha till mig lite ;) så mot kvällen kommer mina fina vänner hit och umgås lite med mig, träffar dom alldeles för sällan nu...

soffa, sen duschen, dammsugan får vänta..

RSS 2.0