Vägning och mätning

Inatt var också en bra natt, men jag och Tomas konstaterade att ju mer vi får sova om nätterna, desto tröttare är vi på dagarna. Märkligt det där...men Alfred var vaken nästan hela kvällen igår och när vi alla somnade vid 11 så åt han bara var tredje timme till kl  imorse då Tomas tog med sig lilleman och lät mig sova till halv 10. Mycket uppskattat :)

På BVC idag visade det sig att det inte är så konstigt att bodysarna i storlek 50 börjar bli lite små, Alfred är nu 53.4cm lång och väger 3750gram. Lilleplutt växer så de knakar :) Han har alltså växt 2 cm på en vecka och gått upp 100gram.

Efter BVC åkte vi förbi min farmor och farfar och visade stolt upp Alfred som mest sov under besöket. Och nu efter att ha fått ännu lite mer tid för mig själv vid datorn är det nog snart dax för lite matning. Så efter 2 koppar kaffe känner jag mig lite piggare :)

kolla in dom snygga brallorna som jag fått av min moster, tyvärr redan för korta i benen ;)
Alfreds lilla kusin Junie

Vardag

Idag har vi hunnit med en sväng på stan igen, alfred har redan växt ur sin minipyjamas, den är alldels för kort i benen och de andra två är mystiskt i tvätten typ efter varje natt så vi köpte nya idag så vi slipper tvätta typ hela tiden. satsade på en storlek större även om de kommer vara för stora så är de ju skönare än en för liten ;)

inatt var en riktigt härlig natt för oss alla, alfred vaknade var tredje timme och ville ha mat, men sen somnade han om igen och vi sov vidare. Så kan de va alla nätter tycker ju jag...de senaste dagarna har Alfred blivit mer "med" när man pratar med honom, som att han lyssnar på vad man säger och man får ögonkontakt och igårkväll hade vi en mysig stund på kvällen då han både log flera gånger och härmade mig när jag lipade åt honom. Huuur sött som helst!!

i samma takt som Alfred växer så börjar jag tänka på min egen vikt. Vågen har visat färre och färre kilon för varje dag, men nu står den stilla på +6 kilo. Det är alltså dax att börja tänka på vad jag äter och även röra på mig mer i och med att jag känner mig piggare och mer rörlig. Vi har prommat en del och det blir nog mer och mer och framförallt längre promenader som kommer att gälla nu till att börja med.  Jag längar efter att ha mina "vanliga" byxor igen. Det är inte mycket kvar men jag får inte igen knappen...det är svårt att sluta äta när jag ätit utan att tänka i 9 månader, men nu är det nog snart dax.


ganska mysigt att bada i handfatet

Update

Dagarna (och nätterna) flyter ihop och tiden går alldeles för fort för att vi ska hinna med allt vi vill under dagtid. Besöken avlöser varandra och vi visar stolt upp vår lilla prins. Just nu ligger han och snusar bredvid mig i soffan och ger ifrån sig ett litet pip då och då. han är mest vaken på nätterna för tillfället och vi vet inte riktigt hur vi ska lyckas få honom mer vaken på dagarna när vi själva är vakna ;) Alfred är en snäll liten kille även på nätterna, men han vill liksom inte sova då bara...

Vi börjar sakta men säkert komma in i livet som föräldrar till Alfred även om vi hela tiden ställs för nya spännande saker som måste utforskas, lära oss eller som vi står som stora frågetecken till. Men det är kul, jättekul och framförallt mysigt. jag får passa på att göra saker när han sover såsom att äta, städa, surfa och bara slappa.


jag kan faktiskt skrika också...



korrigering

okej jag måste korrigera. Tomas undrade varför jag skrivit varför mitt liv innan verkade meningslöst innan Alfred, och självklart menar jag inte meningslöst, men mitt liv har såklart fått en helt annnan mening.

Jag var lycklig innan Alfred, men nu är jag helt sjukt  toklycklig :) Världens bästa Tomas och världens bästa Alfred.

Alfred

Alfred har redan hunnit bli en vecka gammal, känns som om det var igår som han fortfarande låg i min mage- samtidigt som det känns som om han alltid funnits hos oss. Dagarna (och nätterna) rusar iväg och jag njuter verkligen. Jag är så kär så jag kan inte beskriva det i ord. Det är ingen klyscha såsom alla säger, livet innan Alfred känns helt meningslöst.



Mammas skrotunge


Stolt pappa ska testa bärselen




Bildbevis

Att jag har världens sötaste baby är det ingen tvekan om, lilla Alfred har kommit till världen och vi förälskar oss mer och mer för varje dag. Känslorna för detta lilla liv är obeskrivliga.


Alfred föddes 090809, vägde 3660 gram och var 51 cm lång. Komplett.

dueday

idag skulle ju vara lilla bebis födelsedag, men de verkar inte bli så...isåfall borde de börja kännas snart :)

hos barnmorskan idag och det gick bra som vanligt, mitt SF-mått hade krympt lite, antagligen för att bebis fixerat sig ännu lite till. Numera 37.5 från förra veckans 39...hjärtljuden låg på något lägre än vanligt också, på 144 slag/minut. blodtrycket något högre men fortfarande ingen fara.. Tomas frågade lite om hon trodde bebisen växt på sig ännu mer (då hon sa att den antagligen kommer att väga runt 4 kilo förra veckan) då tittade hon på magen och kände och sa typ, nej de här är ingen stor bebis, helt normalstor, man ska inte hålla på å gissa vikten för mycket för de stämmer oftast inte ialf....ok varför sa hon då så sist? aja vi får ta de me en nypa salt i guess.

solen steker idag också, men jag ska ialf spendera eftermidan inne, tvätta nu när jag äntligen fått ett sista rör för att vattnet ska rinna ner i brunnen. Har faktiskt inte legat på soffan nått idag ;)


Till syster yster

för ett par veckor sedan satte jag in en magbild och du skrev att du såg fram emot magbild vecka 40, så den här är till dig...stor? javisst!


Otålig

Nej ju mer jag surfar runt och läser på olika forum och sidor blir jag bara mer och mer otålig. Bebis får inte stanna 2 veckor till. nåra dagar ska jag nog klara av, men nej inte 2 veckor. visst visst passa på att slappna av, de gör jag också och det är jätteskönt. Men man kan inte låta bli att tänka på hur nära det verkligen är :)

efter mitt förra inlägg la jag mig på soffan och sov en timme, sen kom pappa och bror och fikade med mig. nu sitter jag åter i soffan och jag funderar på att göra mig nått att äta. Hungrig! är de nått på tv ikväll tro?

Pigg måndag

Idag känner jag mig pigg, eller ska jag säga jag kände mig pigg tills för sisådär 2 minuter sedan. Efter en dryg natt då jag vaknade stup i ett av toalettbesök och magknip så vaknade jag på rätt sida. Gick upp och åt frukost och plockade undan lite hemma. sen väckte jag Tomas och vi låg och myste och småpratade ett tag. När jag gick ner till för å handla kände jag mig piggare än vanligt och de gjorde liksom inte ont någnstans på kroppen...wow...även inne på coop struttade jag runt och kände mig bara väl till mods, gjorde mat när jag kom hem och åt maten...och nu, helt slut, och trött i ryggen och...det är nästan lite läge för en middagslur...haha jag har officiellt blivit en gammal tant....men inte sålänge till, när bebbe lämnat boet så kan jag kanske så småningom hitta tillbaka till mitt "vanliga" tillstånd...eller?

Söndag

Imorse försov sig Tomas, haha jag vaknade vid 7 och tänkte värst vad ljust det är ute och Tomas ligger kvar och snarkar bredvid mig. Nått som inte stämde. och det stämde att han försovit sig...haha skönt sa han som såg de som en liten sovmorron ;)

kollade in hur många som läser min blogg och jag blev överraskad att det var så många...kul, jag som känner att jag mest skriver en massa strunt, men jag antar att de flesta väntar på nått....hmm me too...inget ännu. 3 dagar till BF.

Färgning

ser väl inte riktigt klok ut just nu, färgar håret och ögonbrynen. Igår städade jag lägenheten och nu fixar jag iordning mig själv. Imorrn kommer med andra ord bebisen...haha tänk om man visste när Lillis behagar att komma till oss. Pratade precis med Tomas som säger att han inte kan sova på nätterna eftersom han ligger och tänker på förlossningen och bebisen, så sött. Vi längtar båda två lika mycke tror jag. Nedräkning på riktigt nu juh. 4 dagar kvar sen är det på övertid...jag har gissat på att det blir nästa helg. min syster tror den kommer den 1 eller den 3 aug, men nu tror hon kanske att det är den 13:de, nej inte så lång övertid tack...

fick lite småpanik nyss när jag kollade in magen i spegeln och upptäckte en massa konstiga röda sträck som jag för ett ögonblick trodde var bristningar men de visade sig bara vara nåra klisträck eller nått eftersom de gick bort efter nåra minuter. Jag har verkligen klarat mig länge utan och jag hoppas att jag slipper helt utan...

dax å skölja ur färgen och hoppa in i duschen. Idag ska jag till Ida och fika vid 2, bra att ha ett litet projekt om dagen så man inte fastnar i soffan ;)


RSS 2.0