Spjälsäng med vyssanlull tassar = succé

i detta nu ligger lillen i sin spjälis och sover, ensam. Känns nästan som slöseri med tid att inte ha honom nära, men det är verkligen jätteskönt att han börjat sova ensam nu. Behövs allra mest när jag är ensam om dagarna när Tomas jobbar. Men han är ju så himlans liten i den där stora sängen :) Tomas ch jag tittade just på varann och funderade på vad vi ska göra när båda kan ha händerna fria...

på förmiddan idag fick jag städmani. Storstädade hela lägenheten och torkae även golven så nu är de superfint hemma, såå skönt. Sen har vi haft besök av Tomas moster och kusiner, dom ville såklart komma och gosa med lilla Alfe och vi fick fina presenter och kläder :)

Nu ska jag nog slänga mig i soffan och bara softa. får se hur länge det här lugnet håller i sig :) saknar honom nästan när han ligger inne i sovrummet helt ensam...

Ensamstående

i helgen har jag och alfred fått klara oss ensamma så gott som hela helgen. Tomas har jobbat 12-timmarsnätter och inte hunnit eller orkat busa med oss. Det känns också. Jobbigt att ta hand om honom helahela tiden. jag är van att bli lite avbytt på morgonen så jag får sova lite extra. Det har såklart gått bra men jag är lite trött bara. och igår innan dopet så blev de lite stressigt att hinna med att mata, byta och även duscha och fixa mig själv itid. Men fick lite hjälp av syster :)

Nu är Tomas ledig en vecka så vi får massor med famiytime ihop. Igår var det som sagt dop för tvillingarna Hampus och Bianca. De va mysigt och Alfe skötte sig exemplariskt :) matade honom hos mamma innan fikat och sen var det lungt :) Tvillingarna var supersöta och efter dopet och fikat kom min syste med familj hem till oss. Linda hjälpte mig lite hemma och dom fick gosa lite med en sovande Alfe. Kändes konstigt att inte ha honom näranära eftersom han mer eller mindre suttit fast i selen på mitt bröst i 2 dagar :)

Tomas har precis skruvat på vyssanlulltassarna på Alfreds säng och nu ligger mina fina killar och chillar i vår säng, så ikväll/natt blir de test om han sover i spjälisen...hoppashoppas så vi kan slippa rulla runt vagnen i hela lägenheten. den är stökig som det är redan...

nej slurpa lite kaffe och mysa ner mig i soffan och passa på att andas innan bebis ska ha mat igen...

Sova

Duktiga lilla Alfe sov 1½h i sin egen spjälis igår på förmiddan, och inatt sov han i vagnen mellan 21-01 och mellan 02-05. Duktigt värre. o i detta nu ligger han och snusar i vagnen så både jag och Tomas får äta frukost utan bebis på bröstet.

Idag är Tomas ledig eftersom han inte ska ut och jobba förren inatt. Jag ska passa på att städa undan. Efter alla kaskadspyor skulle jag även behöva torka golven, men vi får se hur mycket jag orkar. Ska även hinna ner på stan en sväng och kika lite. å sen den dära prommen skulle också behövas....mycket man ska hinna på en ynka liten dag. I helgen jobbar Tomas 12-timmarsnatt och ja och Alfe får nog klara oss på egen hand eftersom han oftast är som en zoombie dom här helgerna. Men nästa vecka är han ledig och då kan vi få lite härlig familytajm igen =)

såja slurpa de sista av kaffet och sen passa på att städa undan och kanske tvätta lite. ojoj att ha en bebis är inte ett heltidsjobb det är mer än så....men vilket underbart jobb å andra sidan ;)

Rutiner

Förra veckan när jag var ensam några dagar då Tomas börjat jobba fick jag in lite rutin på de fyra futtiga dagarna. Jag tog promenad på förmiddagen och han sov så sött i vagnen hela vägen. Nu har Tomas vart ledig i några dagar och jag har tagit mer eller mindre sovmorron till 10-tiden när Tomas gosat med lillen. Sen har jag vart så nojjig att han ska vakna i vagnen när jag går ut eftersom han ofta gör de så jag har inte gett mig ut. Alfred har varit så hungrig också och ätit varannan timme så de känns som om jag ammar, nattar och att han sover i några minuter sen är det mat igen. Känner mig som en mjölkkossa...Men har ialf bestämt att promenaderna måste fortsätta från och med imorrn, så är de bara. Vägde mig imorse ialf och vågen visade nästan 1kg mindre än för en vecka sen. Alltså måste mitt skärpta liv förra veckan ha lönat sig!! Därför måste jag nu sätta igång igen och hoppa över socker och sånt tjaffs!!

Tomas jobbar eftermiddag och jag och Afred har haft besök av Ida och söta Astrid som busade runt mest hela tiden, hur söt som helst. Snart kan dom båda leka :)

Måste vänja Alfred att sova i sin säng snart också, han sover i famnen, i vår säng och ibland i vagnen, så vi har köpt vyssan lulltassar som förhoppningsvis ska ge lite samma effekt som vagnen. Syster har köpt dem och kommer på söndag, så från och med söndag blir de träning på att sova i spjälisen.

nej nu ska jag passa på att plocka undan lite hemma innan lillen vaknar (han sover faktiskt i vagnen just nu :) ) sen blir de bara mys framför tv:n resten av kvällen. Prommisen hoppar vi över idag!

Lilla Alfe fick åka ambulans och ligga på sjukhus

I söndags låg Alfred och sov som vanligt i vagnen och jag och Tomas passade på att städa. han började knorra och jag sa till Tomas att ta upp honom så jag kunde göra mig redo för matning. Han skrek lite i vagnen och Tomas tog upp honom. Efter ett tag märkte vi att han hulkade och kippade efter luft. "buffa honom i rumpan han verkar ha nått i halsen" men inget hjälpte och han blev bara mer och mer spänd och alldeles illröd i ansiktet. Shit va ska vi göra, både jag och Tomas sprang runt i lägenheten och visste inte vad vi skulle göra då inget hjälpte och stackars liten fick ingen luft. Efter några försök att vända honom på mage och buffa i ryggen och upp igen så kastade vi oss i bilen och gasade ner till akuten.

I bilen höll jag honom och han började lugna ner sig men nu blev han så slö och började bubbla saliv och dreggla. När jag sprang in på akuen så kom det genast personal och en läkare började massera hans fotsulor och då började han skrika. Läkaren tittade på mig och sa att det alltid är ett bra tecken när barn börjar skrika. Skön känsla att vara bland läkare och vi fick ett rum där Alfred undersöktes och de tog temp och prover och vi fick berätta vad som hänt. Då de inte hittade något fel (feber, infektion) så ringde läkaren och rådgjorde med barnläkare i Falun och det bestämdes att Alfred skulle köras med ambulans till Falun för undersökning, provtagning och observation (för att utesluta fler kramper och ev diabetes, epelepsi). Jag och lillen fick åka ambulans upp och Tomas åkte bil efter. Han hade nu lugnat ner sig efter det värsta skrik jag nåonsin hört. Han grät så mycket att det kom tårar för allra första gången. Det skar i mitt hjärta och jag ville bara ta upp honom och göra allt bra. Men efter att han fått i sig lite mat somnade han och i ambulansen sov han hela vägen. Ambulanssköterskorna var supersnälla och satt och berömde honom hela vägen att han var en liten sötnos, (och det är han ju också såklart)

när vi kom upp fick vi ett rum på akuten  väntan på läkare som kom efter någon timme och hon kunde inte heller se att det skulle vara något fel. Nu hade han ätit en gång till, bajsat och somnat om. Men för säkerhetsskull skulle vi stanna över natten för observation och för lite fler prover. Vi blev flyttade till spädbarnsavdelningen där personalen var hur gulliga som helst. Lite blodprover togs och det sattes 6 st elektroder på Alfreds huvud för att kolla EEG och även EKG. Han mådde nu mycket bättre och var mer som vanligt. Vi lugnade oss och fick äntligen något i oss, inte ätit på hela dagen pga allt. Personal var med oss hela tiden inne på rummet för att kolla så att inget hände med Alfred och så även på natten. Då en jättegullig sköteska satt med honom hela natten, kom och väckte upp mig när det var dags för mat och vychade honom till söms. Hon sa till mig att gå och lägga mig så jag fick lite sömn och Alfred charmade henne totalt :)

efter ronden igår så hade inget "fel" hittats och Alfred är sig lik så vi fick åka hemåt. EEG skulle visa om han fick kramper och de kunde se om det var något epeleptiskt, men de resultaten skulle analyseras av Uppsala och de skulle visa sig efter detta. Men eftersom det inte varit något under natten så kommer de antagligen visa sig helt normala. Läkarna misstänker att det var så att han hade fått upp (eller snarare inte fått upp) slem/spyor och när de fastnar i näsan så stänger så här små barn för "locket" i halsen för att inte få ner kräks i lugorna och detta resulterade till att han inte fick luft. Men de sa att vi gjort helt rätt som kom in och de förstod fullt ut. De sa också att detta kan hända små barn och egentligen behöver man inte göra så mycket annat än att buffa lite i rumapn så får de snart upp slemmet på egen hand. Men herrgud vad rädda vi blev och jag är livrädd att det ska hända igen. Jag kollar honom hela tiden och är jättenoga med att rapa innan han får somna om. Lilla lilla hjärtat, inget får någonsin hända honom.

Nu mår vi bra igen och Alfred har sovit i vår säng inatt, jag vill ha min lilla så nära som möjligt hela tiden. Nu ligger han i selen på mitt bröst och drömmer. Jag kan inte beskriva med ord den kärlek jag känner för min lilla. Han är absolut det bästa som finns :) (okej Tomas är inte så tokig han heller ;) )

Långprommis

Idag har jag och Alfred tagit en långpromenad och han sov snällt hela tiden. Efter halva vägen mötte vi upp mamma/mormor och vi tog sällskap hem. Åt mat och fikade lite. Förrutom fika idag har jag varit duktig hela veckan. Inget godis eller onyttigt. Stolt! :)

finaste lillkillen


Du och jag Alfred, du och jag

Idag är jag och lillen ensamma för första dagen. Tomas har börjat jobba igen. Natten gick bra och även dagen såklart. Men jag har vant mig med att sitta och amma och ropa på Tomas så kommer han med frukt, mat, vatten eller vad jag nu kan tänkas behöva när jag sitter fastjuten i soffan med Alfred vid bröstet. Men det har funkat bra. Han har inte varit särskilt trött på hela förmiddagen men en liten powernap tog han och då passade jag på att duscha :) Nu ligger han och jollrar i babygymet och jag passar på att surfa lite..

Vi var till Bvc för vägning och mätning idag också. Han har inte gått upp så mycket men däremot växt som en galning på längden. En lång och smal kille, kanske satsat han på att bli modell? :) Nu väger han 4040gram och är 55.4 lång. Men han följer sin kurva för tillväxt så det var bara bra!

nej nu börjar han bli lite otålig måste unerhålla min lilla :)


newbie

magknipen visade sig var mer eller mindre hunger. Har inte ens tänkt på att lillen kan vara mer hungrig, (han släppte ju bröstet och verkade nöjd...) men när min syster föreslog att jag skulle erbjuda det andra bröstet också så han fick äta lite till visade sig att han inte åt liiite till han åt typ lika mycket till. Stackars liten som har sånna nya föräldrar som inte fattar att bebisen är hungrig och därför inte sover som han ska...så i helgen har jag inte gjort så mycket annat än att matat Alfred, rapat och gosat med en nöjd och supersöt och glad kille. Får liksom liite dåligt samvete där...Men det är ialf skönt att Alfred mår mycket bättre och han har de 2 senaste nätterna sovit ensam i vagnen efter matning och jag och Tomas känner oss som nya människor, (ialf jag) hoppas hoppas att det håller i sig. Man är så mycket gladare själv och orkar med dagen på ett helt annat vis när man får sova lite på nätterna :)

Helgen är som sagt över igen och på onsdag börjar Tomas att jobba. Känns lite tråkigt att han inte kommer vara hemma med oss om dagarna, men som tur är så är han ju ledig en hel del pga skiftgång. Får passa på att mysa ihop nu för i dec börjar han på nya jobbet och det kommer att inebära mycket jobb för stackarn ;)

idag börjar mitt nya liv, som innebär:
Rejäl frukost med gröt
Godis endast på helgen (och med måtta)
Helst inget fikabröd i veckorna
Promenad, helt en om dagen
Bra mat om dagarna (nu har det mest blivit nått som man tagit i farten)

Funderade på att börja på viktväktarna idag men jag tror ändå att jag kommer att klara detta på egen hand. och ekonomin tillåter inte nåra sånna "onödigheter" (när jag faktiskt vet att jag kan klara det själv) ska ialf försöka, för de har jag inte gjort...

Lillen och Tomas har sovit en timme nu och jag har hunnit äta frukost, plocka undan hemma, satt igång tvätt och diskmaskinen och nu sitter jag och uppdaterar mig på bloggar och dricker kaffe. Snart borde den lilla melinen vakna och vilja ha mat. (och nu ska jag ge honom så han blir nöjd =) )

En solig måndag som man ska njuta av!!

Alfred har magknip

Stackars plutten har nog ont i magen, han gråter, pruttar, rapar, spyr, stånkar och jobbar med kroppen hela tiden. Stackarn jag vet inte va jag ska göra. Han blir lugnare när jag ammar och när han blir buren upprätt men man blir ju ganska så sliten av att amma typ varannan timme dygnet runt och att bära runt på honom hela tiden. Idag ska jag pumpa ut mjölk så jag kan sova över en matning inatt så jag också får ta igen lite sömn. Tomas ligger och sover fotrfarande nu och jag har precis fått Alfred att somna och har till på köpet lyckats lägga ner honom bredvid mig. Skönt att få armarna fria, ska passa på att ta mig något att äta och plocka undan tvätten. Senare idag ska vi till mamma, alfes mormor alltså. Han kanske mår lite bättre om han får busa med mommo :)

Takida - Never alone, Always alone

Tisdag

Oj oj jag säger det hela tiden men tiden går såå himla snabbt, redan en vecka sen jag skrev senast. Har liksom lite annat att göra om dagarna om man säger så ;)

Alfred växer och utvecklas för varje dag och under några dagar nu har han valt att sova hela dagarna och sen hålla låda i princip hela natten, om han inte får sova på bröstet förstås...vi börjar bli lite slitna och igår funderade vi på hur vi skulle kunna "lura" honom att välja sina vakenperioder på dagen ist'ället och jag kom på den brilljanta idén att Alfred ska få bestämma helt under en natt, dvs vill han sova får han sova (hur och var han vill) och vill han vara vaken så får han det. Så inatt har vi gått skift. Tomas tog hand om honom fram till kl 2 inatt och jag fram till kl 8. sen fick jag sova 2 timmar till igen. det hela var väldigt framgångsrikt och han sov i sin vagn under två sovpass och på bröstet under 2. sen var han lite vaken mellan 6-7 imorse när han låg och gymade men de gick hur bra som helst. Även om man bara har fått 5 timmars sömn totalt inatt känner jag mig ändå piggare och Alfred har vart vaken massor idag på dagen. Får bara hoppas att han är trötter inatt så kanske de ska fixa sig.

Just nu är jag ensam hemma. Tomas och svärmor är ute på promenad. Jag hoppas att det går bättre än vad det gjorde igår när Tomas och min bror prommade. Alfe hade skrikit i princip hela tiden om han inte fick komma upp i famnen och det skar till i mitt hjärta när de kom hem och lilleplutt ligger i vagnen och gråter. Såklart tar jag genast upp honom och han somnar i min famn på en gång...lilla vännen. Tänkte att jag skulle försöka vila lite nu när de är borta men jag hamnade framför datorn istället...


Alfe gymmar för fullt i sitt nya Pingugym

 

Sova på mamma är det bästa som finns :)

 

På en trött pappa går också bra

Kolla in den toksnygga gröna taxen som jag fått av min mormor och morbror, jättekul att ligga och prata med.

Redan tisdag

Helgen (precis som alla andra dagar) rusade förbi innan jag hann tänka. Tomas var ute och "firade" lilla bebis i lördags och jag förberedde mig på att det skulle bli en lång natt ensam med lillen så blev jag ganska så förvånad när nyckeln satt i låset redan kl 21. Han är nog lite småsliten han också ;) Vi kuskade runt på lite besök och hann med en liten promme, sen var helgen slut...

Inatt var jag nog ingen snäll fru, usch det är ganska så påfrestande de nätter som Alfred bestämmer sig för att endast sova på bröstet och inte ensam i sängen. Inatt var han iofs riktigt duktig men natten till igår blev det många vakna timmar. Vi läste ett litet råd på internet igår om att man skulle låta barnet somna hos en på bröstet eller nära och sen ligga kvar tills barnet sov djupare (sisådär 15 minuter) och sen försöka smyga ner dem i sängen. och efter amning inatt låg jag kvar i 10 minuter efter att han somnat, och faktum är att han bara fortsatte sova i sin egen säng. Duktiga lilla Alfred =)

igår prommade vi en sisådär 4-5 km i ganka så rask takt och det känns i kroppen idag (och igår för den delen) jag har så sjuukt dålig kondis numera...skrämmande!

Idag får jag/vi besök av min vän Tina som bor i London men som är hemma på en liten visit och självklart måste hon komma och kolla in min lilla sköning! :)

Over and out från en liite småtrött men så otroligt Lycklig Line

RSS 2.0