Aouch

Inatt var ingen rolig natt, vaknade flera gånger av att jag hade fruktansvärt ont i mellangärdet. Det verkligen värkte och jag kunde inte ligga ner. Så jag gick upp ett tag och tog två novalucol och en samarin och sen kunde jag somna om. Tomas frågade flera gånger om förlossningen var igång...haha stackarn blev nervig när jag låg och vred mig och kved till då och då. men när jag vaknade imorse (kl 6...) så var det så gott som bra, bara lite tryckande känsla som jag haft ett tag redan. Men för säkerhetsskull ringde jag och hörde mig för om det var "normalt"/ok eftersom jag läste någonstans att man alltid ska ringa då man får ont och tydligen var det inget som jag behövde oroa mig för om det inte kom igen och blev värre. o eftersom det gick över med samarin så trodde hon att det bara tryckte på....joda de gör de kan jag lova...

skötbordet fastnade till slut på väggen ialf. men jag ljuger inte när jag säger att det tog 3 timmar innan allt var färdigt. Tydligen var det gipsväggar fast att det var trä eller hur det nu var och att skruvarna inte fastnade i väggen, och det är ju såklart jätteviktigt eftersom den inte får ramla ner i golvet med lillis på. men nu sitter den ialf och som extra skydd så finns ju tvättmaskinen under om det skulle hända en olycka...jag har ju lite svårt att tro att 4 skruvar bara lossnar sådär hux flux också, man får vällan hålla lite koll. tyvärr blev skötbordet dock i högsta laget för mig men vi hade ju inte så mycket att välja på och jag sa de till Tomas att han helt enkelt får ta bytningarna av blöja eftersom han är längre ;)

Dagen har spenderats på soffan, kollat på tv, läst lite, sovit lite och sen kom Tomas hem, vi åt lite mat och nu ligger han i sängen och tar sig en tupplur. Jag ska sätta på tv:n igen och fortsätta där jag avslutade för ett tag sen.... :) tråkigt när det är dåligt på tv, men att bara ligga här känns ganska så skönt. Skulle aldrig orka jobba nu...

full fart i badrummet

det borras, spikas, och bankas från badrummet. en och annan svordom hörs också och jag håller mig borta. Tomas monterar bort ett skåp, installerar tvättmaskinen och monterar upp skötbordet och skåpet på en annan vägg. Jag hoppas att det blir klart snart för jag vill börja grejja och förbereda skötbordet :)

var hos Bm idag och allt var bra, lite högt blodtryck idag också men ingen äggvita så de var ingen fara. mitt sf-mått har växt grymt mycke från förra veckans 36 till 39...ojoj inte konstigt att det kännts tyngre och tyngre. Men förhoppningsvis ska de inte behöva växa så mycket mer....fick en ny tid nästa onsdag på beräknad födelsedagen, jag hoppas att vi inte kommer att behöva åka... :) hon gissade på att vi får en krakel på 4 kilo...help liksom hur ska den få plats i min mage? får se om hon har rätt...

ska gå å titta till honey nu, de har vart tyst ett tag..


Känslig

Sitter och tittar på sjukhuset på 3:an och en liten blev precis utkrystad. Jag bölar och tårarna sprutar. kan inte fatta att vi är så nära. kan bara inte fatta att det är vi som är där snart. Min dröm är verkligen att förlossningen ska gå bra, visst att jag fattar att det kommer göra sjukligt ont, men jag vill att det ska bli en minnesvärd upplevelse som jag kan tänka tillbaka på och känna att I did it liksom. Nej jag kan inte fatta att det snart är tajm. 39 fulla veckor imorgon.

igårkväll hade jag regelbundna sammandragningar/förvärkar med 10 minuters mellanrum, men jag gick och la mig och de gick vä så gott som över. Även om jag vaknade några gånger av att magen var stenhård och de har fortsatt nu på morronen men inte lika regelbundet....Men jag tror inte de är dags än. bebis vill nog ha en egen födelsedag, för idag är det ju min dag.

27 år idag. Hipp hipp hurra för mig...




Big Bebis

Jag bara växer och växer, och jag antar att de gör ju bebis också, läste nånstans att den lilla går upp melan 20-30 gram per dag nu...Snälla inte så mycket större nu, de bökas, sparkas och krånglas där inne och de känns som om bebisen inte kan bygga ut så mycket mer nu...känns inte som om min mage har sjunkigt ner nått heller som alla snackar om....jag har bebisen under mina revben. Nej nu får du gärna komma ut lilla bebis. Du behöver inte vänta till den 5 aug. de är ok om du kommer typ...nu :)


Höggravid och upp(p)assad

- Å älskling vet du vad som skulle va gott
- mmm...nä
- Å jag är så himla sugen på melon
- mm

1 minut senare
- asså jag måste ha melon NU
- Oj förlåt jag glömde av. Så skär han upp en lagom stor bit och kommer med de på ett fat. Själv sitter jag i soffan sisådär 3 meter ifrån kylskåpet där melonen finns...hehe gäller att passa på :)

förövrigt är jag lite uttråkad. känns som om jag nästan måste hitta på nått även fast verkligen inte orkar. Att duscha och städa min klädgarderoben var nog och nu är jag åter i soffan. tittar på paradise hotel. såå himla bra..NOT

Känner mig som en eldsprutande drake med en fruktansvärd halsbränna....




Vattenmelon på magen

Det känns verkligen som om jag har en stenhård vattenmelon på magen. Kan inte böja mig eller röra mig överhuvudtaget. Och om jag ger mig upp eller ut på något så går jag i snigelfart för att ens komma framåt. Nej jag stannar nog mest hemma i soffan nu tills  lilla bebis kommer ut ur mig....

I veckan har Tomas varit ledig och det har varit jättemysigt att ha honom runt mig hela tiden. Jag har fått massage varje dag och han städar och donar här hemma :) sen har även diskmaskinen och tvättmaskinen installerats så jag slipper diska och slipper springa i trappor för att tvätta. De känns som LYX  :)

I onsdags kom mina två småkusiner Bianca och Hampus till världen (oxå kända som såaporna ;) ) åkte upp till Falun för en visit i fredags och de var såklart helt ljuvliga att mysa med. Fick både mig och Tomas att bara längta ännu mer efter vår egen lilla busbebis. Tomas var nog värst och ville inte lämna ifrån sig bebisen när vi åkte hem :) Tänk nu är deras barn ute och snart är det verkligen vår tur. Max 3 veckor kvar nu om man kan räkna in tiden som man kan få gå över, men om Lillis behagar att komma ut som planerat är det bara lite över en vecka kvar. Men alla säger att man inte ska vara så otålig när det är första barnet, dom brukar inte ha så bråttom ut...vi får se vad vår lilla bestämmer sig för. Stort grattis till Maria och Daniel ialf som fått 2 underbara små sötnosar :)

I fredags när vi var i falun skulle vi ialf passa på att köpa skötbordet på babyproffsen (likaant skötbord som vi köpte i Sthlm men som var trasigt och som vi fick lämna tillbaka) så när vi äntligen kom hem med det så sa jag till Tomas att vi måste ju packa upp de och kolla att det är ok. Men de behöver vi inte säger han vi ska ju inte sätta upp de riktigt än ialf (vi ska ha ett som hänger på väggen och som man kan fälla upp) men jag tjatar ialf att vi ska packa upp de och det visar sig att de gett oss ett skötbord som ska ställas på badkar. Det är inte SANT....det är nog inte meningen att vi ska ha ett sånt där skötbord känns de som. Så det måste alltså bli en tur til falun imorrn och byta....men sååå himla irriterande...

Ska låta Tomas sova länge idag, igår vet jag inte vad det var med oss, vi båda vaknade vid 05 och kunde inte somna om så de blev en lång dag igår. Iofs så sov jag middag 2 gånger ;)


Godmorron

vaknade nyss på soffan, imorse när Tomas kom hem kände jag mig ganska så pigg och kunde inte somna om så jag la mig på soffan. men de visade sig att jag inte sovit klart på långa vägar. Frågan är nu om jag ska äta en andra frukost eller dyka på lunchen direkt...eller så ska jag käka upp de sista jordnötsringarna...Nyttigt värre...

Förlossningskliniken på tv, tillbaka till de...strax min tur.... :/

Pics


Lillis säng




När Zorro inte orkar springa bredvid cykeln...




Syns inte så bra men en vit gallerfilt till detta och vagnen är komplett ;)


vecka 38, förhoppningsvis "bara" 2 veckor kvar...

Märkligt jobbig natt

I natt har jag vaknat lite då och då av sammandragningar som var kraftigare än tdigare (alltså så att jag vaknade av dem) blev lite nervig eftersom Tomas jobbade natt och jag låg och jämrade mig i min ensamhet att det kanske var på G. Men som nu visade sig inte alls var nått på G eftersom det är helt lungt i magen nu efter frukost. Lillis är också lugn så H*n får gärna vakna och meddela mig att allt är ok med min sötnos därinne.

Zorro har flyttat in också, brorsan och jag kom överens om att vi skulle höras vid 11 och bestämma vem som skulle passa det lilla yrvädret och jag hade redan bestämt att han skulle få ta honom idag efter min natt med kass sömn, men pappa hade missförstått och kom över med honom nu på morronen. Men jag ska lägga mig i soffan och gosa med honom nu så får brorsan komma och hämta honom senare när det är dx  för promenad ;)


Får liksom ingenting gjort...

Finns massor jag har tänkt och tänker att jag ska göra och som borde göras. Men istället blir verkligen ingenting gjort. Igår bäddade jag ialf lillis säng och det tog mig 1 timme (jo det är sant) det stånkades och stönades och jag svor över att spjälskyddet inte alls var/är som jag önskade att det vore...Men till slut ser ialf sängen ut som en liten dröm och Lillis kommer nog gilla den :) har tagit kort på den som jag ska lägga in i datorn sen så får ni avgöra om den är mysig nog eller inte ;)

Vi grillade hamburgare igår men jag (och de andra) blev mest irriterade över alla småflugor och mygg som åt upp oss i samma takt som vi vräkte i oss hamburgarna, men gott var de ialf :)

Solen skiner idag också och jag ska göra pappa och brorsan sällskap till sjön för lite svalka och sol, sen om jag orkar och tar mig för de hade jag tänkt att jag skulle baka muffins. Imorrn ska jag nog baka bullar också, (har tänkt de hela veckan men har inte blivit av) har även halvpackat BB-väskan, tror den är klar med lite småfix kvar bara. Kan vara bra om den är redo när det är dax så man sliper rusa runt och packa den då....kan ju fakstiskt bli av snart...*PIRR*


Mysdag

Idag sov jag ganska så läge, vaknade för en timme sen ungefär. Lovade att Tomas skulle få en liten sovmorron till halv 11 idag ialf eftersom han ska jobba hela helgen sen, snart ska jag väcka min älskling och vi har hela dagen med strålande väder framför oss. Vi har bestämt att vi bara ska mysa och umgås och prata om allt och inget. Känns som om han jobbat så mycket att vi knappt hunnit med å ses de senaste dagarna. Tror att det blir att åka och bada lite och sen bara ta det lungt. Såå skönt.

Igårkväll mådde jag ganska så dåligt, hade ont i ryggen och jag vaknade inatt av att jag knappt kunde vända mig i sängen, kändes som om hela magen vägde ett ton och att jag bara inte klarade av att vända mig eller gå på toaletten. Detta fick mig verkligen att tänka på att det verkligen kan bli av snart, hur ska jag klara smärtan vid en förlossning? kommer det gå bra eller kommer det bli en mardröm? kommer det bli på natten? kommer Tomas vara hemma? kommer han jobba? hur kommer jag att reagera? hm många frågor och det är väl helt naturligt nu när det börjar närma sig misstänker jag...

nej nu ska jag väcka Tomas med frukost på sängen :)

[Bilder på sakerna kommer i helgen Linda :) ]

Inlägg från Måndagkväll

Lyckat vändningsförsök idag, bebbe ligger nu med huvudet nedåt. Såhär gick det till:

Kom till spec mödravården vid halv 9 imorse på fastande mage, tid kl 9 och då fick vi komma in. En CTG kopplades på min mage som skulle läsa av Lillis hjärtljud och rörelser. Låg i cirka 15 minuter och allt såg helt OK ut. Fick sedan göra UL som visade (och bekräftade) att rumpan låg nedåt. Upp på förlossningen och fick ett rum, kl är nu 11 och jag börjar bli riktigt hungrig. En Bm kom in och satte en nål i handen där jag skulle få Bricanyl (livmoderavslappnande) inför vändningen. Fick vänta ytterligare en halvtimme på läkaren som till slut skulle försöka vända den lilla. En minut efter att jag fått Bricanyl fick jag hjärtklappning och började småsvettas och då satte läkaren igång att massera runt bebben. I början gick det ganska så bra, men när jag kände att AJ jag kan inte andas och jag svettas floder så fick jag vila, första försöket gick inge vidare. När jag fått andas syrgas ett tag fick jag tillbaka färgen i ansiktet och ett nytt försök gjordes. Efter några minuter stod jag inte ut längre och Lillis verkade inte vilja samarbeta. ”Ett försök till gör vi sen ger jag mig” sa läkaren och jag kände på mig att det inte skulle gå. Men sista gången gick bättre och efter en massa knådande låg Lillis som H*n skulle. Stackars liten.

En CTG kopplades på igen och efter att ha tittat på UL och legat med CTG en halvtimme fick vi lite mackor och choklad och sen fick vi åka hemåt.

Självklart att det känns bra att det gick bra till slut men jag känner mig ändå helt slut, och ledsen. Skulle nog aldrig göra om det för det gjorde verkligen fruktansvärt ONT. Trodde mer att det skulle kännas obehagligt men det gjorde verkligen ont.

Stackars Tomas blev helt tårögd och höll på att svimma när jag öppnade ögonen, han sa att det såg jätteobehagligt/otäckt ut och tyckte synd om både mig och Lilla bebis där inne….

***

Vad jag tror så ligger lillis fortfarande som h*n ska , men blev lite fundersam i morse då det kändes som ett litet hårt huvud som borrade sig uppåt mot mina revben, men sparkarna är som de varit de senaste dagarna så jag hoppas att den ligger kvar, Bm på tisdag så jag hoppas att hon säger att den ligger som den ska och att den til och med har fixerat sitt lilla huvud så jag slipper gå hemma och vara orolig.

har sovit i mammas stuga några dagar för att vara hund/katt/husvakt eftersom hon är i grekland och myser. Men idag flyttade vi hemåt igen, och nu känner jag att jag bara vill vara hemma tills de är dax. Inge mer packa ner saker för att sova borta. Bara BB väskan som nu ska packas ordentligt så att den är redo :)

Idag går vi in i vecka 38 och känslan av att det snart är dax att ploppa ut den lilla skrämmer mig lite men jag blir samtidigt upprymd och längtan efter min lilla bebis ökar för varje dag. Idag bäddades vagnen och imorgon ska jag bädda den lilla sängen :) *happy*

Många tankar

när man ligger såhär hemma i soffan och glor på tv:n uppkommer en massa tankar, frågor och funderingar...vad kommer det bli för förlossning? kommer lillis att vända sig på måndag? kommer den sen vända tillbaka sig? hur kommer lill*n se ut? kan man se likheter med mig och Tomas? blir de en liten plutt eller en liten plutta?

imorgon ska jag bädda själsängen och packa BB-väskan, för den ska faktiskt med på måndag...(scary thought) måste även fundera hur vi ska göra med skötbordet eftersom det vi köpte tyvärr var trasigt när vi packade upp de och fick skickas tillbaka idag. Men imorrn är Tomas hemma med mig och vi kan mysa och förbereda för lillis här hemma :) få lite annat att tänka på eftersom jag inte vet hur det blir på måndag förren vi är där...

tillbaka till tv:n, och kvällsmaten

Envisa lilla Lillis

Var hos Bm idag och det visade sig senare på UL att Lillis inte alls vill ligga som den borde, alltså med huvudet nedåt. Nejdå en liten envis busbebis är vad vi verkar få, den lilla som nu uppskattas väga mellan 2600-2700gram ligger fortfarande med huvudet uppborrat i mina revben. Så på måndag bär det av upp till Falun för att först kolla om det är värt ett vändningsförsök, och eventuellt föröker de på en gång, om det inte lyckas blir det tal om snitt...delade känslor angående de...känns mest jobbigt att inte veta just nu. Vill bara ha ut min lilla skatt och att H*n ska vara frisk och välmående.


mamma längtar efter dig Lillis



Thomas, Linda, Jag (Lillis) och Tomas innan vi var ut och åt mysmiddag på vår bröllopsdag i söndags


Sötaste Wilmer Roo


Tomas och sötaste lilla Junie som snart fyller 1 år



Tomas monterar Lillis nya säng :)

Ikväll ska vi till Maria (http://markattan.dinstudio.se)  och Daniel för lite grill och mys, snart kommer deras småapor också att titta ut til oss! Spännande värre verkligen :)

Sen sist

Nu var det ett tag sen jag skrev men har inte vart hemma så de har inte funnits nå tid. Idag är tid allt vi har och det har rensats, städats och rensats ännu mer. Men just nu ser lägenheten mer ut som ett enda stort kaos och inte till det bättre. ...Tomas kånkar grejjer ner till förrådet för fullt och snart ska han hämta upp lite thaimat. Min kropp strejkade efter en halvtimmes röjjande så jag har mest legat i sängen och läst och surfat. Mått illa och lillis i magen väljer att ligga på de mest obekväma sättet som går tror jag. Under hela kvällen igår låg H*n antagligen i tvärläge då min mage såg helt fyrkantig ut...mindre skönt måste jag erkänna...Testade lite småtrix som jag läst om på internet som skulle få bebben att vända sig men jag tror tyvärr inte att jag lyckades...

I helgen var vi hos min syster i Sthlm och hälsade på, men jag får berätta mer om de äventyret senare för nu kommer maten...see you

Besök av balkongmannen

Imorse vaknade jag av ett ryck och att ringklockan tjöt. Tydligen skulle balkongföretaget laga något på vår balkong som varit trasigt när de besiktigade den i våras...hm lät konstigt tyckte jag eftersom jag hade för mig att allt var OK då men jaja kom in då. Så visade sig ju ialf att det inte var nått som var trasigt och att besitningsmannen tydligen måste skrivit fel...jaja så mycket med min sovmorron. Somnade ganska så sent igårkväll, låg och svettades och läste min bok. Det är bra olidligt att sova nu asså, vaknar och kan inte somna om..

Igårkväll låg jag och försökte kommunicera med Krakel i magen och jag blev osäker på om H*n kanske äntligen vänt sig rätt. Men imorse när Tomas kom hem efter nattskiftet så talade Krakel om att nej du jag ligger då bäst med huvudet tryckt mot dina revben. Jag har såå svårt att tänka mig att H*n skulle kunna buffa sådär hårt där nere i magen med sina småhänder. de va garanterat ett par rejäla sparkar. Busbebis jag har försökt säa till dig varje dag nu. 1 vecka kvar tills vi ska till Bm hoppas på att Lillie Krakel Spektalek har bestämt sig för att lägga sig tillrätta då. Busbebis!

Igår var Tomas ledig och vi packade badväskan och drog till stranden. Vi badade och solade nåra minuter innan åskovädret drog in. Vi trotsade vädret och låg kvar och mös lite. men sen fick vi ge vika och det började även regna en sv'ng. Men de hade vart skönt om det kommit liiiite mer regn som hade rensat upp luften från de här sjukt varma och kvava vädret....men idag är det åter fint och jag ska träffa en kompis på stan och sen ska jag lura ut tomas och bada igen. Mysigt att ha honom ledig på dagarna så att vi kan ligga på stranden och småprata om vår underbara tid som vi har framför oss :)

see you later..

RSS 2.0