Lilla bebis där inne

Jag ska aldrig mer klaga över min mage, jag ska aldrig säga att det är jobbigt... jag sitter och tänker på dig min bebis, jag vill bara att allt ska vara bra med dig. Inget får någonsin hända dig min bebis.

Halkade in på en blogg där en mamma mist sitt barn...jag vill inte tänka att något kan hända min lilla bebis. Jag blir rädd och får dåligt samvete för att jag klagar på att magen är stor och att det är jobbigt. Det är inte ett dugg jobbigt, jag bär på ett mirakel..du är ett litet mirakel som jag älskar trots att jag aldrig träffat dig...är det inte konstigt. Du leker med mig och busar med mig när jag ligger och vilar. Jag ska bli mamma till en liten busbebis, och det är snart :) jag fylls av kärlek när jag tänker på lillis :) Busa på min busbebis, jag längtar efter dig.


gravid

känner mig såå gravid, magen spänner, nästan hänger känns de som, känns nästan lite sjukt vad stor den faktiskt har blivit. Spricker jag inte snart? ska jag växa 2 månader TILL? är de möjligt liksom. Ska försöka pallra mig ner på stan en sväng och göra lite ärenden och kanske hitta en ny bh, känns som ett jobbigt måste. Känns som om inga kläder sitter som de ska och inga undekläder heller för den delen. Hittills har det kännts kul med kulan, men nu börjar de bli lite påfrestande. Kan inte sova ordentligt heller eftersom jag av någon anledning alltid rullar över på mage...(så mycket det går...)och vaknar av att det är fruktansvärt obekvämt att ligga nästan på magen, stackars lilla bebis...


Nedräkning

5 veckor kvar att jobba. Känns som en liten evighet men jag känner ändå på mig att det kommer gå fort. Måste ju tänka på att njuta lite av att gå till jobbet nu....kommer ju dröja innan jag ska dit igen ;) eller njuta kanske var att överdriva, men passa på att umgås med mina arbetskamrater då!!

tomas fick ett tokryck och städade lägenheten igårkväll när han kom hem efter sina 12 jobbtimmar, och såklart så uppskattades de av mig då jag hade tänkt att vi skulle ta tag i de idag, men då kunde jag sätta mig på balkongen och läsa lite innan jobbet och han kunde ut och cykla (som vanligt). bra tänkt!

laga iordning lite mat då och sen blir de jobba nåra timmar...

the zoo

just nu lever vi i ett litet zoo. vi (eller mer bara jag) är hund och kattvakt i mamma lilla stuga. Att sova i en säng med ennärgången och snarkandes hund på ena sidan och en snarkande katt på andra är ju allt för trevligt....hm jora ganska så faktiskt, kanske om man inte ska upp kl halv 5 och åka till jobbet, stackars Tomas. Men jag har tagit en megalugn promme med Z, maria och M idag, sen kom pappa förbi på en kaffe, läste ett tag i trädgården och sen tog jag en tupplur, för att sen tvätta lite kläder, promma lite mer med Z och nu sitter jag och väntar på att Tomas ska komma hem och vi kan åka till pappa och bror för att äta taccos. Yummie, är vråålhungrig.

Läste ut boken idag "en shopoholic i väntans tider" rolig och underhållande. Imorrn ska jag börja på min andra bok som inhandlades..."att föda". får se vad den leder mig ;)

ska klä på mig och rasta Z lite och sen bär de av till stan för maaaat!

ny vecka för vilda bebin

imorrn går vi in i vecka 30...shit de känns som om de va nyss som vi var halvvägs och i vecka 20, om de går lika snabbt 10 veckor till så är bebis snart hos oss....ojoj

har kommit tillbaka till jobbrutiner nu och det är jättefint i de nya lokalerna på jobbet, skönt att ha flyttat in till stan också och det tar för mig sisådär 2 minuter att gå till jobbet. Skönt att ha nära, men de kanske känns aningen FÖR nära...men men vi får se hur länge vi blir kvar här.

inte hänt så mycket så jag bjussar på en bild på magen för vecka 29, kolla in vad blodkärlen har blivit tydliga.. :)


ännu en måndag

de känns nästan som om jag använder måndag som rubrik för ofta. men idag är det måndag igen. Gårdaen spenderades vilandes och läsandes på balkongen. Tomas drog hemifrån vid 10 för en långtur på cykeln, kom inte hem förren vid 4. han är galen, i know!

idag hade vi träff med BM, allt var bra och vi fick ställa lite frågor som dykt upp den senaste tiden, allt var bra och magen har växt till ett SF-mått på 28cm. helt normalt det med. bebbe låg med huvudet neråt idag också och hjärtljuden var på 152.

efter bm hade jag tid hos tandläkaren och det visade sig att jag blir lite fattigare nästa vecka då ett litet hål ska lagas, ser jag inte fram emot :(

eftermiddan blir lugn då det är kallt och ruggigt ute, ska på med mysbrallorna och lägga mig i soffan, tomas är som vanligt på vift...

imorrn kallar jobbet på mig igen för ytterligare 6 veckors slit innan jag är ledig igen, och den gången för en hel del tid frmaöver :)

Hemma

Nu när nytt boende och allt vad det skulle komma att innebära inte kommer att bli som tänkt så känner jag att det är här vi ska bo när bebis ska komma! punkt slut, det är lite mer än 2 månader kvar och det ska dyka upp något mycket snabbt och riktigt bra för att jag ska kasta mig in i de där nu. Ska planera här hemma nu och göra om och förbereda lite. Måla om i hallen och vardagsrum, kasta ut datorn för en hallgarderob och mysa till det i sovrummet så att den lilla lilla sängen ska få plats.

Idag när jag kom hem också kändes de som att "there´s no place like home" och det är en bra känsla. Vi har trots allt bott in os i lägenheten vid det här laget och jag trivs även om en större eller ett hus skulle sitta lite finare.

Profylaxkurs i Uppsala avlarad alltså. Nu är det bara att brassa in på förlossningen och föda..njaaa kanske inte. men de känns som om vi fått massvis med redskap som ska tränas på och gås igenom tillsammans för att klara av det hela, som ett team, jag och tomas. Det känns som om vi är ett steg närmre och förutsättningen för hela kursen är ju sålkart att man själv ska träna på avslappning, andning och teamwork. Känns bra!

Har mått rätt dåligt sista dagarna med illamående, sammandragningar och trötthet i hela kroppen och knoppen. Kanske med tanke på omständigheterna och allt som hänt, så de här 2 sista dagarna på min ledighet ska jag bara ta det lungt och vila. Känns som om min kropp säger ifrån och det ska jag lyssna på.

handlade lite smågrejs till minibebbe i uppsala, kan visa när jag fotat de =) ikväll blir en skön ensamkväll då Tomas ska iväg med sina kompisar, blir nog sängen tidigt då jag var vaken flera timmar inatt med huvudvärk...

soo long

Magen och shopping

Posten kom precis och jag fick overallen som jag ropade in på tradera i helgen, huur söt som helst =) de kom även två böcker som jag ska kasta mig över!! en shopoholic i väntans tider och att föda... förra året när vi planerade bröllopet så läste jag "en shopoholic säger ja"

                                                                  
                          
Bortse från att armen ser ut att sitta löst...typ

vecka 28 nu och +8,2kg

En ny Måndag

Idag sov jag lite längre än i helgen, vaknade 9 och det känns skönt, inte sådär supertrött idag inte :) magen börjar bli liite ivägen när jag ska sova...kan inte logga på rygg, då trycker det och ligger jag på sidan så måste jag bulla upp med en hel del kuddar för att göra det bekvämt, för mig och magen...jaja värre blir de antar jag att de flesta säger...imorse när Tomas kom hem låg han som vanligt och busade med bebisen och så när jag (äntligen) vaknade sa han att det var full fart där inne. Jag kände inget...antar att jag börjar vänja mig vid gympapassen där inne :) eller så är det bebisens tanke å få lite ensamtid med pappa :)

har röjt undan här hemma så nu sitter jag och svettas framför datorn, bara att damma av, städa toaletten och dammsuga, sen är de fint igen. Har inte orkat plocka, städa eller diska på hela helgen. bara slappat :)

vid 4 ska jag hälsa på en jobbarkompis som fick en liten flicka för 6-7 veckor sedan, å få klappa på en litenliten bebis kommer göra så jag längtar ännu mer efter min lilla bebis. Mamma är numera säker på att det blir en liten flicka, men nej för mig är det fortfarande en liten pojke där inne...skulle bli lite förvånad om det var en flicka eftersom jag tänker hela tiden att det blir en pojk, och helt omedvetet säger jag han osv. Vi får se vem som tittar ut sen :)

på fredag ska vi på profylaxkurs i 2 dagar, skönt å få komma bort lite och bo en natt på hotell :) samt ett steg närmre bebis och förlossningen...  =/ måste komma ihåg å ta en magbild den här veckan, förra veckan gick så snabbt att det glömdes bort helt..

Back to städningen nu, snart dax å väcka älsklingen också.

Söndag

och det gör inget, för jag är ledig en hel vacka till :) och från och med imorrn får jag sällskap i min ledighet av världens bästa Tomas!!

idag la på ett bud på radhuset, får se vad som händer, känns spännande och kul :) kan bli vårt om en månad ....wops lite skrämmande och lite kul...mest kul!

idag flyttade jobbet till huset mitt emot vårt hus, känns sådär faktiskt, skönt att ha så nära till jobbet, men mindre kul att ständigt bli påminnd om de...eller...ja vi får se hur de känns när jag börjar jobba igen...och då bara på 80% i 6 veckor, sen är de ledighet och bebismys som gäller..kan verkligen inte fatta att det är 11½ vecka till lillis beräknas komma till oss...helt ofattbart. Jag går och tjuvkikar på de små kläderna vi köpt var och varannan dag och bara längtar tills jag får klä på den lilla!! jag ska bli mamma, tomas ska bli pappa vi blir en liten familj. Å härliga tanke :)

Det är lätt hänt

att gå 2 trappor ner och köpa dig lördagens lunch på thairestaurangen när man aldrig orkar stå vid spisen. (och det är ju faktiskt mer eller mindre varje dag) jag undrar om jag någonsin kommer att börja laga mat? inte sålänge vi bor kvar här i guess ;) de va ialf supersmarrigt med wokade thaigrönsaker i ostronsås och ris, YUM

Igår var ialf jag och honey och kollade på radhus. mina försäldrar har bott på samma gata förrut och dom varnar oss eftersom dom hade lite prob med grannarna men vi tycker att det känns bra och helt OK. och så bor ju min fantastiska jobbarkompis granne också och det är ju alltid trevligt :)
vi ska avvakta tills imorrn och då ringa och lägga bud. Det är en bostadsrättsförening så det är inga miljoner vi snackar om och det tycker jag känns bra. Det krävdes dock nya tapeter och golv i princip överallt, men köket var fint och badrummen var helt OK så jag sa de till Tomas att okej om vi typ tapetserar vårt sovrum och hela nedervåningen (kök, vardagsrum och hall) innan lillbebis kommer och det lät inte som en omöjlighet :) vi får se vad som händer...

ska nog väcka Tomas snart som ligger och snarkar efter nattskiftet, eller så kanske jag kryper ner under täcket och tar mig en nap. lockande

Ny vecka imorrn

Imorrn går vi in i vecka 28, shit pommes säger jag bara..."bara" 12 veckor kvar...Lillis Krakel väger nu cirka 1 kilo och är 35 cm lång :) min lilla lilla busbebis.

Kryssningen i helgen presenterar jag i bilder:


Bus


Mer bus


Sötaste Junie och finaste Tomas


Wilmer pratar med Lillis i magen


Grabbarna roade sig på dansgolvet

En dag på balkongen

Idag har jag spenderat hela dagen på balkongen, dels med Tomas men efter att han åkte till jobbet har jag läst skvallertidningar, ätit jordgubbar, glass och hallon, druckit hallon och persikodryck, lyssnat på radio och småsmå stunder pressat lite i solen och bara haft det superduperskönt. Har precis målat mina tånaglar, det kan jag säga var inte det lättaste med magen ivägen men de gick ;) Röda blev dom, precis som mina naglar på händerna ska bli så snart jag orkar ta bort det rosa jag har nu.

igårkväll var det grill och mys hos m & d, jag och honey grillade kyckling och jag hade gjort en egen potatissallad med tzatziki till. Yummie! det var trevligt men blev för oss en ganska så tidig kväll, blev ju så kallt när solen gick ner.

imorrn bär det av på kryssning med familjen. Fira lillebror som fyllt år samt min syster som har sin dag idag. Bir kul och skönt och komma bort på en liten miniminisemester!

Var till BM igår och allt var bara bra med lilla kycklingen där inne. Hon klämde och kände på magen och hon hjälpte Tomas att trycka på magen så han kände det lilla huvudet och jag fick en liten kläm på axeln. Lilla lilla kycklingen där inne :) Hon lyssnade på hjärtat och mätte magen, allt enligt "normalkurvor"

Nu ska jag lägga mig och fortsätta och bara slappa. Härliga vååår!

RSS 2.0