Valborg

Idag är det sista april och solen skiner. Känner mig piggare idag än vad jag vart på flera dagar. Skönt. Har kännt mig så trött och på så dåligt humör, vill inte känna så och vara så men som sagt idag är det bättre :) Lillis har vart så lugn i magen nu också så jag har fått busa fram nåra sparkar, men i morse var det bus i magen igen och jag älskar de! Min ängel där inne, jag längtar så efter dig!!

Idag ska vi till mvc och mäta magen och höra på lillis hjä'rtljud och antagligen få veta hur det blir med extra UL som vi önskat. Hoppas de blir snart! Magen växer i sån rasande fart så jag funderar på om den inte ska lugna ner sig lite, men bebis växer å då måste ju också magen växa..i guess =)

Ny vecka igen idag. V. 27


Efter allt

efter allt det tråkiga som hänt de senaste dagarna tog vi ledigt från jobbet och åkte på picknick. Det var superskönt väder och vi behövde komma bort. Jag vet inte om lilla bebis i magen känner av att jag är orolig/ledsen för det är tokbus i magen. volter, kullerbyttor och sparkar. Men jag blir stärkt av dem. Jag längtar så efter lilla bebis.  Såna här gånger får mig verkligen att tänka på vad som är viktigt i livet och att ta vara på de människor som jag älskar, och jag älskar verkligen min lilla familj, Tomas såklart och så lilla bebis som är på jäsning :)

vecka 26 idag, galet.


det känns som om magen är såå stor nu men på bild ser den inte så "farlig" ut :)

Lördagmorgon

Sitter i soffan och har en lugn och skön morron med frukost och tv och datorn i knät. Sitter och bara myser med andra ord. Och jag är inte ensam. Lilla Bebis är vaken och ligger och rullar runt och busar i magen. Såå mysigt!! :)

Igår hittade vi ett norskt tv-program som är typ samma som det svenska barnmorskorna. Jag tycker såklart att det är jätteintressant att se olika förlossningar och att se de små små liven läggas upp på mammans bröst för första gången...tänk att vi är där snart...kan inte fatta. Kan ialf rekommendera serien även om jag (tyvärr) är skitdålig på att förstå mig på norska så Tomas får tålmodigt översätta till mig...

idag ska jag följa med Ida och shoppa lite men eftersom jag har noll pengar på kontot just nu så får jag följa med som morlaiskt stöd :)

Eftersom jag och Tomas nu bestämt oss för att bo kvar i vår lägenhet ett tag till så har jag börjat ta upp planerna för lite nytt här hemma. Eller vi ska ialf göra om i vår lilla hall en del så att vi kan hänga in alla kläder i en garderob och göra plats för vagnen och så. Jag vet att det kommer att bli en del saker både här och där. Men de är smällar man får ta ;)

forsätta mysa en stund, sen ska jag fräscha upp mig lite!

Trevlig lördag kära vänner.

16 april 2009

Här kommer lite bilder Linda, har inte tagit på de andra köpen så kanske kommer senare. Men den där grodan blev både jag och Tomas stormförtjusta i :) Helt gjord av ekologiskt bomull!

 
Världes sötaste groda :)

Magen 24 fulla veckor

Strax dax för lite eftermiddagsjobb, har hunnit med en fika med Lollo och att gratta pappa på 52 årsdagen idag, bra jobbat istället för att ligga på soffan hela dagen :)

Soo long



upp och ner

idag har vart en liten upp och ner dag. Lite om vartannat sådär. Blev av nån anledning väldigt arg när jag kom hem och upptäckte att Tomas inte börjat tvätta, men missade att han dukat fram en middag till oss. Men när vi la oss på soffan och gosade så blev de lite bättre. Nu är ialf tvätten snart klar och jag ska spendera kvällen i soffan, de är redan bestämt.

Känner att jag sväller för varje dag. Känns sådär. Okej sålänge de bara är magen, men nu när klockan och ringarna börjar spänna så känns de lite småjobbigt. Vågen säger +5kg och det är vad man ska ha gått upp (ungefär) enligt sånna dära tabeller. Bryr mig egentligen inte så mycket om vågen, de är mer känslan. När jag ätit känns det som att jag ska spricka typ. börjar nog bli lite trångt där inne...

Lillis börjar på sin 25:e vecka imorrn, jisses va tiden går asså. H*n väger omkring 700g nu och är lite över 30 cm lång/kort :) lika vild som vanligt med sina små utbrott i magen. Men de är mysigt att känna den lilla lite nu och då, och tydligen så är den extravild när jag somnat enligt Tomas. Kanske lillis egentid med sin blivande pappa :)

I måndags var jag och Tomas till Gävle och shoppade lite, blev lite småsaker till bebis och lite saker till mig också. En jättefin groda/mjukdjur som vi bara var tvugna att köpa, en snuttegrej och 2 småbodys blev inhandlade. Skulle kunna köpa hur mycket söta kläder som helst men nu har vi en del och ska nog inte köpa på oss så mycket mer. Kanske nån pyjamas och lite småstrumpor :) Kollade en del på lite större saker som också kommer behövas såsom badbalja, säng, sängkläder och liknande. Men de får vänta ytterligare lite så man kan köpa på sig unnan för unnan.

Det är så skönt å jobba halvtid så jag känner verkligen inte för att återgå till mina ordinarie 100% på måndag, men bara 3 veckor sen är det semester en vecka och sen resten 80%.

Trevlig kväll!

Påsk åsånt

Har precis tagit den sista karamellen och lagt undan godisskålen för den här påsken måste jag säga. Som vanligt äter jag tills skålen är tom även fast jag egentligen fick nog för en halvtimme sen....eller redan igårkväll kanske...

gårdagens väder var helt underbart och jag och älsklingen tog en lång prommis runt kanotleden. Såg en del knoppar som snart kommer att förvandlas till vitsippor, en hel del tussilago och blåsippor (brukar inte vitsipporna komma före?) de va ialf sådär jättehärligt att gå å småprata om allt möjligt och bara ha det skönt. Stanna till lite här och där och för att sitta ner och sola/vila. Så skönt! sen blev det påskmiddag med allt vad det innebär, smarrigt värre! middagen slutade dock för killarna ute på balkongen där ett glas rödvin spilldes ut..på mattan på balkongen. Lagom kul...Tomas får skrubba sen!  det blev ialf en tidig kväll för mig med robinson och sen att slumra in. Orkar inte med sånna där partyfasoner med lillis i magen ;) (haha...)

glömde helt bort att dokumentera påsken, inte en enda bild, men inte så mycket att göra åt. Ska borsta tänderna och åka hem till mamma för ännu en långpromme i vårsolen, idag med mamma och snuffe. Ska bli skönt. Älsklingen har redan tagit på sig cykelutrustningen och brassat iväg för en sisådär 10-12 mil på racern. Galning!

Njut den underbara dagen som bara har börjat! :)

Påsken = Godishysteri

Idag gick vi upp ganska så tidigt för att hinna med en del innan jag börjar jobba kl 3. Så efter frukost till Tomas fasa städade vi hela lägenheten så den blev skinande, och efter det har vi vart och handlat påskmat till middagen som vi har på lördag. Min familj + Tomas lillebror kommer över för att äta ägg och umgås. Tomas får panik av att bara tänka tanken att vi ska in på en affär som Coop och handla när det kryllar av folk som trängs och sliter i maten. Men han följde med ialf så jag slapp åka själv. Snart ska jag träffa Lollo för en snabbfika innan jag ska till jobbet. Slutar kl 19 idag så de är supersskönt som alla andra dagar den här veckan =)

Upptäckte att godispåsarna var extrastora på affären idag när jag plockade. Är det för att folk inte får plats med godiset i de vanliga eller för att konsumenterna ska luras att köpa ännu mer. När jag tittade ner i vår påse såg det inte så mycket ut så jag plockade lite extra ifall någon påskkärring skulle komma förbi och för att vi ska bjuda på lite påskgodis i helgen och det slutade på 800g. Shit oj då, jaja ska försöka hålla fingrarna ur påsen till helgen börjar ialf och inte vräka alldeles för mycket, inte bra med en busbebis som är speedad på socker i magen...


23 fulla veckor



idag har vi gått 23 fulla veckor och imorrn är det dax att starta på en ny vecka 24 :)

senaste fynden:
 

Jobba halvtid

Har provat på att jobba halvtid nu 2 dagar och det känns helt underbart måste jag säga. Hur skönt som helst att gå till jobbet och göra 4 timmar och sen ha hela resterande dag att göra precis vad jag känner för. Dock kände jag idag när jag slutade kl 13 att jag letade saker som jag skulle göra. Kanske jag skulle städa? tvätta eller göra nått annat som man "måste" men så tänkte jag en extragång och bestämde mig för att lägga de där åt sidan och bara ta det lungt. Ska nog ta en sväng ner på stan och kolla lite. Fick presentkort på H&M på 100:- av mamma som hon sa att jag skulle köpa nått litet till bebis för så kanske ska kolla om det finns nått litet och sött som jag kan få med mig hem :)

Mår mycket bättre idag, känns lättare så det är skönt.

Tankar

Alla dessa tankar, eller egentligen inga tankar alls. Idag är ingen bra dag. Kände de direkt när jag vaknade imorse att jag kände mig konstig och seg. Känner för att göra nått men egentligen ingenting, vill bara sitta och tänka...sitta och filosofera. Men de blir inge bra heller. Jag tror jag tänker för mycket. Jag måste lära mig att bara slappna av och njuta. Njuta av den underbara vårvärme som kommit, njuta av livet och njuta av att jag nu under 2 veckors tid har mer tid över för sånt jag inte orkat eller hunnit innan.

Var till BM igår och pratade och lyssnade på lillis i magen. Allt såg ut och lät bra, hjärtljuden var igår på 140 slag/minut. Lilla lilla baby där inne som framkallar en massa känslor i mig som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Hormoner som virvlar och känslor som är överväldigande....ena studen lycka så jag spricker och andra stunden lite rädsla och oro över jaa jag vet faktiskt inte vad. jag är inte orolig för hur jag ska hantera babyn men kanske hur jag ska hantera känslorna...jag kan inte förklara...vi pratade ialf med henne om att vi vill göra extra UL iom de komplikationer som min syster haft med båda sina graviditeter och vi skulle få göra extra runt vecka 30. Kändes jättebra!

Sitter på balkongen och dricker en cappuchino, tittar på folk som går förbi...fick erbjudande om en hyrelägenhet på 100kvadrat på samma gata som vi bor nu. Blir att kolla på den i veckan...skulle va skönt med större även om jag just nu känner att jag trivs bra i lägenheten och vill inte byta till vad som helst....får se hur den är.

Ska nog masa mig ner på stan och kolla runt lite...börjar inte jobba förren kl 18 idag. Skönt med halvtid :)

Jag spricker snart...

Magen växer verkligen för varje dag. Inatt hade jag lite problems å sova och hitta nån skön ställning att sova i. Jag är van att sova eller ialf somna på mage och det har gått bra hittills, men nu får jag föröka hitta på nått annat...Sitter och äter en mysfrukost framför tv:n nu, Tomas sover fortfarande (som vanligt) ska hälsa på mamma en sväng och sen blir de jobb i eftermiddag och imorrn ocn sen ledigt igen. Sön-mån minihelg lite sent :)

humöret är fortfarande upp och ner men ner är inte riktigt lika långt ner. Känner mig lite lättare till mods och efter att jag pratade med min chef så kändes det ändå bra och det lät inte som någon omöjlighet att få gå ner i tid. Får se om jag får något mer besked idag.

i onsdags när jag var ledig blev ialf en helt underbar dag. Jag väckte Tomas och vi tog en lång promenad längs med älven, när vi kom hem åt vi lunch innan Tomas drog till jobbet. Jag gjorde mig en latte och satte mig på balkongen tills kinderna brände. helt underbart med sol!!! när jag kände för det tog jag fram (alla) mina sommarkläder som än sålänge varit långt instuvade i garderoben och rensade och tittade vad jag kan komma i mot sommaren och det visade sig till min glädje att jag faktiskt har enhel del klänningar som även kommer att funka i sommar...(om jag inte skulle svälla typ 30 kilo till, men de hoppas vi INTE på) där hittade jag ialf även min gamla jeansjacka från högstadiet, skitsnygg och helt rätt :) så kul att man ändå spar på lite saker som man kan komma i senare :)

Tänkte att jag skulle bjuda er på en magbild också på min kula men de verkar inte fungera att koppla in min nya mobil i datorn, måste ta hjälp där så de snabbt ska gå att ordna. Lillis i magen är inne på 23:dje veckan och vildare än nånsin. Igår på jobbet fick jag så hårta kickar så det nästan gjorde ont...haha blev lite full i skratt. Jag tror det blir en liten vilding och säkert en träningsgalning som som pappa :) underbara baby jag längtar efter att få lära känna dig!!

seg trött och smådeppig

usch senaste dagarna har vart en mindre berg och dalbana, jag känner mig glad-lessen -arg-trött - deppig-lycklig och allt om vartannat typ hela tiden. Jobbigt värre. de kommer en och annan tår som Tomas så snällt får torka bort men vi överlever :) känner att det är lite mycket nu och jag behöver tid för mig själv, bara ta det lungt och vila. pratade med min chef igår om att ev gå ner i tid typ på 50% under 2 veckor och det lät inte som en omöjlighet så jag ska lämna in ett förslag idag så vi får hoppas att han går med på de. och sen har jag bestämt att jag ska gå hem 2 veckor innan bestämt i sommar också så jag får sammanhängande 5 veckors (förhoppningsvis) ledigt från jobbet innan bebis beräknas komma. Både jag och Tomas känner att det är värt det, allra helst efter dessa dagar när han sett att jag inte mått så bra. och från och med v 20 i maj ska jag jobba 80% fram till semestern. Känns bra efter att vi kom fram till de och jag hoppas att det inte är några problem på jobbet. Men de tror jag inte.

i helgen var det full rulle med besök och även kalas då min farfar fyllde år. Massa gott fika bjöds det på. och i lördags var vi bjudna på mat hos maria och daniel. mycket trevligt med en massa bebissnack och buzzspel. det är verkligen kul att dom också är med barn så man kan utbyta erfarenheter och sånt vi än sålänge vart med om. mer lär det bli :)

nu ska jag väcka Tomas som ligger och snusar fortfarande och sen blir det nog en stund i solen på balkongen. behöver energi!




Hoppas alla får en trevlig dag. Jag är ledig och ska försöka göra så lite som möjligt :)

RSS 2.0